I tako smo mi na Crvenom trgu, a ovo je “GUM” ili “Državna robna kuća”, kako je zvana tokom Sovjetskog Saveza, a pre 1920. lokacija je bila poznata pod nazivom “Gornji trgovinski redovi” (Upper Tading Rows). Pod staklenim krovom, prodavnice su na tri nivoa povezana šetalištima. “GUM” je mešavina idilične prošlosti Sovjetskog Saveza sa stilizovanim izlozima u duhu vremena i glamuroznim životom punim luksuznih prodavnica.

Bickli su postali neverovatan sezonski trend u Moskvi, ne samo u modi, već i u dizajnu. Zahvaljujući Olimpijskim igrama u Londonu, mogli ste da igrate ping-pong na prostranim ulicama “GUM”-a, i to besplatno! Ovo je taj izlog čiji sam dekor i stil upravo pomenuo. Neka je vrsta instalacije diorame sa rusko-sovjetskim objektima i životnim stilom, bez obzira što lutke u izlogu pripadaju nepoznatoj epohi. A ovde vidite trenutno stanje stvari. “Emporio Armani café” je bio promovisan pre nekoliko godina i gospodin Armani (Giorgio Armani) je došao u Moskvu lično, kako bi prisustvovao ovom značajnom događaju.

dfa1 Hit the East: Gum prodavnica, Moskva

Posetite “Gum” prodavnicu u Moskvi!

Crveni trg, broj 3, metro: Okhotny ryad

Da biste otkrili više o tim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Editors choice