5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Hit the East: Muzej Nikole Tesle

Hit the East: Muzej Nikole Tesle

Muzej Nikole Tesle je omanji, ali i te kako bogat muzej posvećen jednom od najznačajnijih i najfascinantnijih svetskih naučnika. Najvažniji rad i izumi ovog srpsko-američkog naučnika su doprinosi pri izgradnji polifaznog sistema struje, obrtno magnetsko polje, asinhroni motor, sinhroni motor, Teslin transformator, a bio je i prvi naučnik koji je želeo da postigne bežični prenos električne energije. Za pronalazak istog, tokom celog života je vodio borbu da mu se javno prizna pronalazak, ali tek posle smrti samo delimično mu se pripisuje ovaj izum. Teslino ime je širom sveta tek devedesetih izašlo iz anonimnosti kroz popularnu kulturu. Tokom života je registrovao oko 300 patenata u 26 zemalja sveta. U muzeju u Beogradu čuva se najveća kolekcija njegove originalne dokumentacije, ličnih predmeta, knjiga, tehničkih eksponata, fotografija, planova i crteža.

2008 11 nikola tesla5 Hit the East: Muzej Nikole Tesle

Pri poseti muzeja, obavezno je posetiti i učestvovati u demonstraciji Teslinog transformatora i prenosa bežične električne energije. Ceo događaj je uvek magičan i zaista vanvremensko iskustvo

Krunska 51

Da biste otkrili više o tim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Tekst: Isidora Krstić

Editors choice