Turističku ponudu Bakua, glavnog grada Azerbejdžana, uskoro će osvežiti futuristički projekat “White city”. U pitanju su dva luksuzna hotela u obliku punog i mladog meseca.

Izgradnja “Full moon” hotela započeta je 2008, a završetak radova planira se za 2013. godinu. U pitanju je zgrada ovalnog oblika sa šupljinom pri vrhu. U hotelu koji neodoljivo podseća na “Death Star” iz “Ratova zvezda” (“Star Wars”) planirano je 358 apartmana.

FullMoon neodoljivo podseća na Death Star iz Ratova zvezda Hoteli u Azerbejdžanu inspirisani mesecom

"Full Moon" hotel neodoljivo podseća na "Death Star" iz "Ratova zvezda"

Struktura saća je bila inspiracija za prednji deo hotela Hoteli u Azerbejdžanu inspirisani mesecom

Struktura saća bila je inspiracija za prednji deo hotela

Hotel “Crescent” je drugi projekat koreanske firme Heerim Architects. Zgrada lučnog oblika nalik na mlad mesec izazvala je veliku pažnju u medijima. Do 2015. godine ovaj 32-spratni hotel imaće 221 sobu i 128 apartmana.

Cresent Hotel će zauvek promeniti pejzaž Bake Hoteli u Azerbejdžanu inspirisani mesecom

Cresent Hotel će zauvek promeniti pejzaž Bakua

pomoćnim stubovima Wind 1 i 2 će biti najluksuzniji resorani ali i pozorište bioskopi i nezaobilazni tržni centri Hoteli u Azerbejdžanu inspirisani mesecom

U pomoćnim stubovima Wind 1 i 2 nalaziće se najluksuzniji restorani, ali i pozorište, bioskopi i nezaobilazni tržni centri.

Da je ovo više nego uspešan potez da se privuku turisti u grad koji asocira prvenstveno na zagađenje od nafte, govori činjenica da je preko 40% kapaciteta oba hotela već rezervisano. Zbog stila gradnje, ne možemo a da ne prokomentarišemo – da li je Azerbejdžan sledeći Dubai?


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice