Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

HYT H1

HYT H1

Potpuno novi proizvođač luksuznih satova Hydro Mechanical Horologists (HYT) krenuo je krajem prošle godine sa jednom od najzanimljivijih marketinških kampanja najavljujući prvi hidromehanički ručni sat – HYT H1. Ovaj novajlija istovremeno će biti i prvi sat ovog proizvođača koji, po svemu sudeći, planira da napravi pravi boom u industriji časovničarstva.

hyt h1 watch 4 HYT H1

HYT H1

Najrevolucionarnija stvar kada je reč o ovom inovativnom satu jeste kružna cevčica koja služi za prikazivanje tačnog sata i koja na zanimljiv način okružuje brojčanik. Ovaj tečni modul funkcioniše uz pomoć dva cilindra koja možete videti u donjem delu brojčanika. Cilindri guraju tečnost koja se nalazi u kružnoj cevčici, a očitavanje sati se vrši uz pomoć zeleno-žute fluorescentne tečnosti. Da biste na najbolji način shvatili kako sve ovo funkcioniše, predlažem da pogledate jedan od video teaser-a koji je kompanija HYT izbacila.

Iza ovog jedinstvenog projekta, kao uostalom i iza novog brenda, stoji bivši izvršni direktor Concord-a Vensan Perijar (Vincent Perriard).

Pored revolucionarnog načina očitavanja tačnog sata, HYT H1 donosi i veoma zanimljiv futuristički izgled koji se najbolje ogleda u dizajnu njegovog brojčanika. Centralno mesto zauzima srebrno obojeni podbrojčanik koji služi za merenje minuta. Sa njegove desne strane nalazi se indikator rezerve snage, dok je na suprotnoj strani smeštena sekundara dizajnirana u vidu turbine.

U srcu ovog krajnje zanimljivog ručnog sata nalazi se mehanizam na ručno navijanje koji ima 35 rubina i radi sa neverovatnih 28,800 promena u satu. Mehanizam obezbeđuje i više nego dovoljnu autonomiju rada od punih 65 sati. Bogato dekorisani mehanizam se može videti kroz poklopac kućišta koji je napravljen od safirnog stakla. Za razvoj ovog mehanizma bio je zadužen jedan od najvećih eksperata u toj oblasti Žan Fransoa Možon (Jean-François Mojon), dok je tečni sistem razvijen u saradnji sa švajcarskom kompanijom Helbling Technik koja važi za jednog od lidera u tehnološkim inovacijama.

hyt h1 watch HYT H1

Bogato dekorisani mehanizam može se videti kroz poklopac kućišta koji je napravljen od safirnog stakla

Novi sat će biti upakovan u kućište prečnika od 48.8 mm i debljine od 17.9 mm. Takođe, budući vlasnici će moći da biraju između različitih materijala za kućište, pa će novi model biti dostupan u titanijumskom kućištu, titanijumskom sa crnom DLC obradom, kao i u kućištu od 18-karatnog roze zlata. Model od titanijuma će biti zakačen za crnu ručno šivenu kožu, obloženu prijatnim platnom. Cena za ovu verziju je oko 35,000 evra, dok cena za model od zlata još nije dostupna.

hyt h1 watch 2 HYT H1

Model od titanijuma će biti zakačen za crnu ručno šivenu kožu, obloženu prijatnim platnom

Ovaj sat je svakako najzanimljiviji novitet u industriji časovničarstva na početku 2012. godine, a publici će biti predstavljen u martu mesecu na sajmu satova u Bazelu. Ovaj sajam, poznat i pod nazivom Baselworld, glavni je događaj kada je reč o industriji satova i nakita koji svake godine poseti preko 100,000 ljubitelja horologije. O značaju ove manifestacije možda najbolje govori podatak da je na prošlogodišnjem Baselworld-u učestvovalo 1,892 izlagača iz 45 zemalja. S obzirom na to da Bazel i nije tako daleko od Beograda (1,038 km) svim pravim ljubiteljima satova toplo preporučujem da posete ovaj sajam (od 8. marta do 15. marta) koji će ove godine biti održan po 40. jubilarni put.

Više informacija o ovom satu možete naći na Hydro Mechanical Watch.


Bojan Pavlović je diplomirani politikolog i nediplomirani doktor za satove koji redovno piše za watch magazine. Pored satova voli i filmove (evropske i alternativne), sport (fudbal i tenis) i još mnogo toga. Iako nije rob brendova, omiljeni parfem mu je Armani Code. Iako najveći deo dana provodi ispred kompjutera, obožava prirodu. Životni san mu je da emigrira u toplije krajeve.

Editors choice