I jesen je dobra za putovanje!

I jesen je dobra za putovanje!

Kladim se da je prvo na šta pomislite kada kažete ‘jesen’ kišovito, hladno, tmurno, blatnjavo vreme. Kiša po ceo dan, mokre noge, hladan vetar, odsustvo sunca… Pih, ala ste pesimisti! A šta je sa onim danima koji su topli, lepi i prijatni? Šta je sa onom divnom prirodom koja je prepuna zlatnih boja? Možda zvuči patetično ili kao neka rečenica za sastav “Jesen je stigla u moj grad”, ali zaista je tako! Priroda u jesen zna da bude prelepa i da nas svojom divotom totalno opije! Stoga, zašto ne biste iskoristili po koji sunčani dan za neko putovanje? Možda ste propustili letovanje i ovo je prava prilika za vas! Još ako volite jesen… Ništa lepše! Pogledajte koja bi to mesta trebalo da posetite.

Kao prvo, nikako ne smemo da zanemarimo naše prirodno bogatstvo! I Srbija ima mnogo toga da ponudi. Znate i sami koliko je predivnih banja i planina koje su savršene za jesenji odmor i duge šetnje po toplom, sunčanom danu. Većinu ste ih već posetili tako da samo odaberite onu koja vas je najviše oduševila i uživajte!

slika 137 I jesen je dobra za putovanje!

Prelepi Zlatibor

slika 225 I jesen je dobra za putovanje!

Ako više volite banje – Ovčar Banja

Ako imate nekog prijatelja ili rođaka iz Vojvodine, obavezno posetite i njihove prelepe salaše!

slika 325 I jesen je dobra za putovanje!

Vojvodina je poznata po prelepim salašima

Za one sa malo ‘dubljim’ džepom treba napomenuti (kao da se to već ne zna!) da i u svetu postoje očaravajuća mesta koja svakako treba posetiti u jesen. Pitanje je samo da li preferirate Evropu, Aziju ili, možda, Ameriku! Za svakoga ponešto, za nekoga sve, gledajte slike i uživajte! Vreme sigurno znate kako ćete da ispunite, u zavisnosti od toga sa kim putujete, tako da nema tu mnogo priče… Samo pokažite prstom na sliku koja vam se najviše dopada i recite: “Tu idem!”.

slika 426 I jesen je dobra za putovanje!

Prelepa priroda Novog Zelanda, grad Kvinstaun

slika 524 I jesen je dobra za putovanje!

Seoska idila Toskane, Italija

slika 620 I jesen je dobra za putovanje!

Monako, Monte Karlo

slika 717 I jesen je dobra za putovanje!

Predivno jezero Kanas, Kina

slika 815 I jesen je dobra za putovanje!

Ljoret de Mar, Španija

slika 912 I jesen je dobra za putovanje!

Jesen je veličanstvena u Jelouston parku, SAD

slika 1012 I jesen je dobra za putovanje!

I Švajcarska će vas oduševiti

slika 1110 I jesen je dobra za putovanje!

Dvorac Peleš u Rumuniji je jedan od najslikovitijih u Evropi

Izvori fotografija: skyscrapercity.com, srbijazatebe.rs, salasi-bojana.blogspot.com, visasignaturehotels.com, yogaretreatsinternational.com, holidaycheck.com, study-in-china.org, planetaputovanja.com, tripconnector.it, zezas.me, columbo.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.