Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

I žvrljanje je umetnost

I žvrljanje je umetnost

Da bi se podstakla kreativnost studenata na neobičan, drugačiji i neobuzdan način, 2008.godine u Češkoj, prvi put je održan projekat pod nazivom “I žvrljanje je umetnost”. Nastao je tako što su studenti želeli da pokažu svoje umeće u žvrljanju, crtanju, a zatim da radove pokažu svojim kolegama sa fakulteta, društvu i profesorima, organizujući izložbe na skoro svim univerzitetima u Češkoj. Ubrzo je ovo takmičenje u “žvrljanju”, kao nova umetnička disciplina, održano u mnogim zemljama poput Litvanije, Rusije, Dominikanske Republike, Meksika, Australije i Japana.

Ovaj trend nije zaobišao ni Srbiju pa je projekat pokrenut u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a radovi su prikupljani od 1. do 28. aprila 2011. Stručni žiri, koji čine profesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Marko Lađušić i njegov saradnik Nikola Korać, izabrao je 250 radova iz cele Srbije koji će biti izloženi u sva četiri grada u kojima se održava “Žvrljart”.

Izložba će biti otvorena u utorak 10. maja 2011 u 13h na platou ispred Filozofskog Fakulteta. Radovi će biti izloženi do 14. maja 2011. Posle Beograda ova originalna izložba će biti postavljena i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Eto sjajne prilike da se u popodnevnim časovima, po suncu, prošetate do centra grada i pogledate ovu krajnje interesantnu izložbu.

Marija Vasovic I žvrljanje je umetnost Mateja Mahovic I žvrljanje je umetnost Orjen Djuric I žvrljanje je umetnost Sanja Sajatovic I žvrljanje je umetnost Sara Amigh I žvrljanje je umetnost
Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Editors choice