Idemo u pozorište: “Art” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Idemo u pozorište: “Art” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

U okviru Prvog beogradsko-dramskog pozorišnog maratona na Novoj sceni biće izvedena diplomska predstava Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića, studenata Fakulteta dramskih umetnosti, studentkinja glume Ivane Duduć, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović, u Beogradu 31. maja sa početkom u 23:30h.

Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Svoj pozorišni život ova predstava upravo počinje 31. maja od 23.30h kada će se mlade glumice pokloniti pred publikom Beogradskog dramskog pozorišta.

Ivana Dudić Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović ART Idemo u pozorište: Art na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović

Komedija “Art” Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti  u klasike dramske književnosti. Ovo delo je za 20 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

Anita Stojadinović Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović ART Idemo u pozorište: Art na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Anita Stojadinović, Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović

Međutim ova predstava razlikuje se od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija otvoriće novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijateljice mogu da snađu.

Karte za ovu predstavu mogu se nabaviti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta.