Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Idemo u pozorište: “Art” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Idemo u pozorište: “Art” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

U okviru Prvog beogradsko-dramskog pozorišnog maratona na Novoj sceni biće izvedena diplomska predstava Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića, studenata Fakulteta dramskih umetnosti, studentkinja glume Ivane Duduć, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović, u Beogradu 31. maja sa početkom u 23:30h.

Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Svoj pozorišni život ova predstava upravo počinje 31. maja od 23.30h kada će se mlade glumice pokloniti pred publikom Beogradskog dramskog pozorišta.

Ivana Dudić Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović ART Idemo u pozorište: Art na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović

Komedija “Art” Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti  u klasike dramske književnosti. Ovo delo je za 20 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

Anita Stojadinović Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović ART Idemo u pozorište: Art na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Anita Stojadinović, Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović

Međutim ova predstava razlikuje se od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija otvoriće novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijateljice mogu da snađu.

Karte za ovu predstavu mogu se nabaviti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta.

Editors choice