Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Igre i zvuci Balkana: “Una Saga Serbica”

Igre i zvuci Balkana: “Una Saga Serbica”

Plesni, muzičko-vizuelni spektakl “Igre i zvuci Balkana”, u izvođenju trupe “Una Saga Serbica”, ponovo ce imati svoj performans u Centru “Sava”, 23. novembra sa početkom od 20 h, ali ovog puta uz muzičku podršku bubnjara Dragoljuba Đurisića, koji će se plesačima pridružiti na bini, gde će zajedno, vizuelnim i muzičkim segmentima, uploviti sa publikom u svet igre i mašte.

Ceo koncept je baziran na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici, sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana. U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše tradicije i kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe.

Trupa “Una Saga Serbica” broji 40 igrača, među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole “Lujo Davičo”, kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola.

Editors choice