Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Il Divo: Divovi pop opere

Il Divo: Divovi pop opere

Il Divo (“Božanski muški izvođači” na italijanskom) je multinacionalna operska pop vokalna grupa. Rekordni kvartet, švajcarski tenor Urs Buhler (Urs Bühler), bariton Karlos Marin (Carlos Marin) iz Španije, francuski pop pevač Sebastijan Izambard (Sebastien Izambard) i tenor Dejvid Miler (David Miller) iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Sajmona Kauela (Simon Cowell) da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, stvorili muzičku magiju. Il Divo se kontinuirano razvijao okupivši milione fanova širom sveta. Prodali su više od 26 miliona albuma, 150 zlatnih i platinastih diskova i preko 2 miliona ulaznica za koncerte. U Beograd dolaze povodom promocije poslednjeg albuma “Wicked Game”.

Slika 181 Il Divo: Divovi pop opere

Osvojili su beogradsku publiku

Koncert je otvorila pesma iz mjuzikla “Mulen Ruž” (Moulin Rouge) “Come What May”, koja je publiku podsetila na lepotu sinhronizovanih zvukova i na samom početku obećala nezaboravan koncert. Program se odvijao iz dva dela, sa pauzom od dvadeset minuta. Više od dva sata programa, prijatne atmosfere i interesantnog vođenja koncerta od strane izvođača, koncert su obeležile i neke od nezaboravih pesama koje je cela publika tiho pevušila trudeći se da ne remete nijedan trenutak savršenih glasova Il Divo kvarteta. Pesme poput: “Don’t Cry For Me Argentina”, “My Way”, “Hallelujah”, “Mama” i mnoge druge. A koncert su završili numerom “Somewhere”. Ili smo bar tako mislili. Posle zvanično završenog koncerta i plana da se koncert završava bez bisa, publika je ipak uspela da izmami još jednu pesmu nakon petnaestominutnog aplauza – “Con Te Partiro”. Uz sve pohvale i zahvalnice publici sa višeminutnim aplauzom ispraćeni su sa scene.

Slika 269 Il Divo: Divovi pop opere

Pop-operski kvartet “Il Divo”

U punoj areni uživali su svi, od devojaka koje su donosile ruže na scenu, do parova koji su čak i zaplesali, mada je Karlos insistirao na tome da dobije i neke brojeve telefona, jer kako su sva četvorica izjavila “Nikada nisu videli toliko lepih dama na jednom mestu”. Publici su se čak obratili i na srpskom, unapred se izvinjavajući ako budu bili smešni. Duhoviti, opušteni, božanski glasovi, a još i džentlmeni. Dame su im se divile, muškarci su ih poštovali. Svakako postoji mnogo razloga zašto se zovu Il Divo, a mi se nadamo da je ovo samo jedna od mnogobrojnih poseta Beogradu.


Ana Pantić je student novinarstva, multitasker i folkloraš već više od decenije. Jedino je ljudska glupost može pošteno iznervirati, nikad se ne kaje za ono što uradi, voli kvalitetne ljude i lepe stvari, živi za putovanja i dobru knjigu, užasno je tvrdoglava i zato neizmerno poštuje one koji to znaju da trpe. Smatra da možemo upoznati sami sebe tek kada otkrijemo sopstvene granice, a vodi se citatom “Be yourself. Everyone is already taken.” Oscar Wilde.

Editors choice