Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Industrija kafe, tradicija i inovacija

Industrija kafe, tradicija i inovacija

Juče je u hotelu “Falkenštajner”, u organizaciji Konfindustrije Srbije, održana konferencija “Industrija kafe – tradicija i inovacija”, koja je po prvi put na našem tržištu okupila vodeće domaće proizvođače i distributere espresso kafe i predstavnike industrije kafe iz domovine espresa – Italije.

Konferencija je održana uz pokroviteljstvo Trieste Coffe Cluster (klaster kafe Trst) i Konfindustrije Trsta i podršku generalnog partnera Doncafé Professional Espresso. Konferenciju su podržali i Beostok, domaći distributer Lavazza kafe, Guglielmo Caffe iz Katanzara, Pakorini Silokaf iz Trsta, vodeća svetska logističko-distributivna mreža sirove kafe i Biotoskani, inovator na području obrade kafe iz Modene.

photo1 Industrija kafe, tradicija i inovacija

Otvarajući skup, predsednik Konfindustrije Srbije Erik Kosuta naveo je da je konferencija organizovana u skladu sa ciljem Konfindustrije da aktivno doprinosi unapređenju saradnje italijanskih i srpskih kompanija, kroz podršku u nastupu na tržištu, specifična tržišna istraživanja i saradnju sa regulatornim telima i ministarstvima. O trgovinskoj saradnji dveju država govorila je specijalna savetnica ministra u Ministarstvu trgovine Jagoda Lazarević. Klaster kafe Trst, koji okuplja niz proizvođača, zahvaljujući čijoj je dinamici i inovativnosti ustanovljena industrija i tradicija espressa kakva je danas poznata širom sveta, predstavljao je Roberto Markezi.

photo7 Industrija kafe, tradicija i inovacija photo8 Industrija kafe, tradicija i inovacija

Iz izlaganja domaćih i italijanskih učesnika konferencije, prisutni su mogli da saznaju činjenice i informacije o standardima u industriji, uključujući i tendencije u principima distribucije i prometa, negovanja i razvoja brenda i kvaliteta, dizajna, kao i samog proizvodnog procesa. Na dva okrugla stola u okviru konferencije obrađeni su regulatorni aspekti domaćeg tržišta kafe kao uvozne robe, kao i pitanja mogućnosti razvoja i diversifikacije ponude i pratećih usluga. Uz partnere konferencije, u diskusiji su učestvovali i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije, Uprava carina i Republička tržišna inspekcija.

Editors choice