Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Inspiracija za Japan: Global PechaKucha

Inspiracija za Japan: Global PechaKucha

Japan je inspirisao ceo svet, sada je red na sve nas da insipirišemo Japan. Dana 16. aprila, u preko 400 gradova sveta, održaće se kreativne večeri PechaKucha. Uh, da, tako zbunjeno sam i ja reagovao kada mi je stigao poziv da budem deo organizacije ovog događaja.

Dakle, za početak – šta je to PechaKucha i šta tačno predstavlja? Ovo je poseban format prezentacije koji su izmislili i patentirali Astrid Klajn i Mark Ditam, koji su počeli sa ovim u svom studiju, da bi vremenom to preraslo u globalni događaj. Ovaj vid prezentacije poseduje formu poznatu kao 20×20, gde prezenter ima zadatak da pripremi 20 slajdova, a da se pri tome na svakom ponaosob zadržati 20 sekundi, što ukupno daje trajanje svake prezentacije od 6 minuta i 40 sekundi. Ovakav format je osmišljen kako bi se uticalo na duge i zamarajuće prezentacije, te su se one tako transformisale u kratke i efektne, u kojima se ističu samo ključni faktori.

Otkud mi tu? Novi Sad će, u ime Srbije, učestvovati u ovom globalnom projektu. U kafeu Route 66 16. aprila od tačno 18h imaćete priliku da vidite 10 prezentera koji su pripremili svoj materijal u datom formatu, a koji za zajedničku temu imaju veoma širok pojam – inspiraciju.

Ono na šta smo posebno ponosni jeste to što je gospodin Kazuaki Kameda, ministar savetnik i zamenik šefa misije Japana u Srbiji, potvrdio svoje prisustvo.

Biće predstavljene najuspelije inicijative iz Srbije koje su pomogle ohrabrivanju Japana ili prikupljanje sredstava: inicijativa 1000 ždralova; apel #JaZaJapan i otvaranje posebnog SMS broja namenjenog prikupljanju finansijske pomoći; akcija Majice za Japan, čiji cilj je takođe prikupljanje finansijskih sredstava za Japan.

Tu su, takođe, i kendo i ninjutsu japanske veštine, moda, muzika, grafiti… Detaljniji program pogledajte na ovom sajtu.

Cena ulaznice je 100 dinara, a novac prikupljen od ulaznica biće upućen fondu za izgradnju grada Sendaj.

Ceo program biće emitovan putem live streaming-a i moći će da se prati na ovoj adresi.

Dođite obavezno ranije, možete već od 16-17h, kako biste zauzeli svoja mesta, jer program počinje tačno u 18h, a tada počinje i prenos uživo, pa treba ispoštovati satnicu. Dođite da nas podržite i da zajedno pošaljemo jednu veliku, nasmejanu inspiraciju Japanu!


Goran Mirković je filmofil koji podjednako uživa i u ekstremno zanimljivim, i u ekstremno neinteresantnim filmovima, kao i verni pratilac skoro pa svih sitcom-a. Još kao bezbradi klinac obećao je sebi da će se ili on baviti filmom ili film baviti njime. Redovno svoje čitaoce obaveštava o tome “Kakav je film”.

Editors choice