Inspiracija za ukrašavanje prazničnog stola

Već smo govorili o ukrašavanju jelke i prazničnoj dekoraciji doma, pa nam je sada ostalo samo još jedno – a to je ukrašavanje trpezarijskog stola u duhu praznika.

Kao što ja uvek kažem, bez obzira na to koji stil odaberete za ukrašavanje doma ili trpezarijskog stola, neka boje budu koordinirane. Da biste napravili moderan praznčni ambijent, odlučite se za jednu šemu boje (ona podrazumeva jednu boju i sve njene nijanse, i pruža neograničenu inspiraciju).

Ako ste počeli da koristite plavu boju dekoracije, slobodno možete da dodate i tirkiznu, električno plavu, mornarsko plavu ili bebi plavu. Upravo to podrazumeva onu neograničenu inspiraciju koju sam spomenula.

Ono što još možete da uradite kada ukrašavate praznični sto jeste da koristite praznične ukrase: šišarke, šljokice, ukrasne lampice… Na vama je da odaberete!

I kada već to radite, ukrasite i stolice sa zadnje strane trakama, šišarkama i zimskim cvećem.

Nadam se da su tekstovi o zimskim praznicima bili od pomoći. Vidimo se u 2011. sa još inspiracije, ideja i korisnih saveta za dekoraciju! U međuvremenu, želim vam radosne praznike sa bližnjima.

Izvori: citified blog, Martha Stewart, she knows, snippet and ink, house and home, country living, the decorista, Tobi Fairley


Ludmila Crigan je osnivač i urednik bloga creamylife, zadužena za donošenje mrvica inspiracije bez obzira da li je u pitanju dizajn enterijera, dekor, boje ili ideje koje vode kreativnom življenju. Njen stil se može definisati kao eklektični šarm sa dodirima modernog, ženskog i savremenog.