Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Wannabe intervju: Milan Senić, modni dizajner

Wannabe intervju: Milan Senić, modni dizajner

1/2

Milan Senić je modni dizajner, stilista i kostimograf iz Bosne i Hercegovine, koji je skrenuo pažnju na svoj rad, pre svega prezentujući ga kroz modni film. Kaže da je modu zavoleo još u srednjoj školi, kao i da je znao da će mu ona biti životni poziv, bez obzira na to što je studirao psihologiju. Posebno mu je izazovno da kreira za muškarce, a kao njegov zaštitni znak izdvojile su se košulje.

U intervjuu za naš magazin, ovaj dizajner nam je otkrio još po nešto o sebi.

12 Wannabe intervju: Milan Senić, modni dizajner

WANNABE MAGAZINE: Da li ste zbog želje da budete drugačiji odlučili da svoj rad prezentujete kroz modni film?

MILAN SENIĆ: Modni film za mene predstavlja jedan od najboljih medija prezentacije mog rada. Za razliku od modne revije koja ima više promotivne svrhe i obraća se rijetkim sretnicima koji u tom momentu prisutni, modni film prodire u suštinu ideja, kolekcije ili filozofije brenda i ostaje kao trajni dokument, a dostupan je široj publici. Sa druge strane, proces rada na filmu mi je inspirativan i omogućuje zanimljivu krativnu razmjenu sa različitim kreativcima gdje svako ko je dio te priče ima priliku iskazati svoje ideje, kreativnost i znanje.

Da li je teško baviti se dizajniranjem u Bosni i Hercegovini i uopšte u našem regionu?

Nisam tip osobe koja voli da negativno gleda na stvari. Činjenica je da modni stvaraoci nisu u najpovoljnijem položaju, ali mišljenja sam da na nepovoljne okolnosti i uslove u kojima stvaramo trebamo gledati kao izazov, a ne kao ograničenost. U BiH, ne postoji struktura modne scene unutar koje bi dizajner mogao kvalitetno realizovati kolekciju od prezentacije do ponude krajnjem kupcu, nego su dizajneri prinuđeni biti sami sebi menadžeri, producenti, bajeri…

4 Wannabe intervju: Milan Senić, modni dizajner

U čemu nalazite inspiraciju dok kreirate?

Inspiracija je uvjek nepredvidljiva i nikad ne znam gdje će me odvuć neka ideja koje se prihvatim. Predmet mog dizajnerskog istraživanja jesu klasični odjevni predmeti poput bijele i crne košulje, mala crna haljina, koje kroz dekonstrukciju, skulpturalnost, arhitekturalnost, transformabilnost interpretiram na neki drugačiji, svoj način, pri tom ostajem u okvirima nosivosti. Razrada ideja dolazi sama od sebe, tako da u idejnom smislu kontinuirano istražujem, razvijam i nadograđujem postojeći dizajn stoga svoje kolekcije više volim nazivati projektima sa tendecijom razvoja u budućnosti.

Editors choice