5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Intimni striptiz: Jezici koji nas razgolićuju

Intimni striptiz: Jezici koji nas razgolićuju

Profil elokventnog zavodnika. Poliglota sa pedigreom. Govori pet stranih jezika. Engleski govori sa usiljenim, seksi štreberskim snobizmom, perfektnom arogancijom nedodirljivog intelekta, izoštreno naglašava britanski akcenat, ne zaboravljajući da između redova unese dašak sarkastičnog (pod)smeha. A tek španski. To nije jezik, to je govor tela. Kao da iz svake rečenice izbija jedno šarmersko, zavodljivo “Te amo”. Nemački, doduše, govori pomalo trapavo, frlja se sa padežima i rodovima. Ali ono “Sie sind meine” ili “Ti si moja” prevazilazi svaku gramatičku i vokalnu nepravilnost, vibrira, stimuliše kao neki moćan vajb. Francuski sa velikim R ili le prrrrr. Ne, to nije jezičko umeće, to je umetnost govora. Da li on govori ili zavodi, uzbuđuje rečima? Teško je napraviti granicu. Igra zavođenja uvek je i svojevrsna igra rečima, predigra, reči nas svlače i pre nego što se, bukvalno, fizički razgolitimo.

U čemu je fora sa tim rečima i njihovim podsticajnim dejstvom na naše emocionalne i erogene zone? Da li jezik kojim govorimo može biti tako podsticajan afrodizijak koji uzbuđuje, pokreće, i najzad, svlači i pre nego što se odlučimo da skinemo sve sa sebe?

Psiholozi i seksolozi kažu da je mozak najseksualniji organ u telu, a šta nadražuje mozak više nego reči, poetična, mala, jezička remek dela, koja podstiču na razmišljanje, maštanje, koja svojom britkom formom, melodičnim izražajem i izazovnim sadržajem prodiru pod kožu i mogu dovesti do duševnog orgazma? “Reči bude osećaje, reči nas umiruju ili teraju u očaj, reči su najjače sredstvo uticaja na ljude!”, reči su velikog dr Frojda (Sigmund Freud). Ali, da li je, uvek, reč o rečima?

file7581290616721 Intimni striptiz: Jezici koji nas razgolićuju

“Umetnost zavođenja i iskazivanja ljubavi zavisi od jezika ljubavi koji se koristi... neko to više voli rečima, neko delima, dodirima, poklonima ili pažnjom...”

Nedavno sam naišla na listu pet jezika ljubavi koju je ponudio Geri Čepmen (Gary Chapman). Malo sam se poigrala. Sluđena, iznenađena ili eksplicitno oduševljena saznanjem o postojanju različitih jezika ljubavi, napravila sam svoju verziju liste. Dramatično. Sa realnim preterivanjem. Bez predrasuda molim. Svaki parodičan naziv ima svoje spiritualno značenje. Ali u našem senzacionalističkom svetu moramo se pridržavati postojeće matrice, nekad i preterivati, bar na prvi pogled, uz održavanje dnevne doze ironije. Kako bismo inače preživeli, ostajući ozbiljni i trezveni. Elem, lista je sledeća:

Brbljiva ljubav. Jezik kojim govore slatkorečivi zavodnici i neutešni romantici, kreatori paralelnih univerzuma romantičnih bajki koji svoju žeđ za onostranim, bajkovitim vizijama stvarnosti izražavaju kroz našminkane, ljubavne reči i fraze, često citirajući “Sreća je lepa samo dok se čeka..” ili “Volim te”, na svim svetskim jezicima. Takvi ljubavni filolozi obasipaće vas komplimentima, verbalno ohrabrivati, podsticati i u situacijama kada je, da se ne lažemo, potrebna samo podrška, u fazonu, “samo budi tu pored mene i ćuti”. No, oni ne znaju za blagodeti tišine, tišina je za njih uzbuna da se, po svaku cenu, nešto mora reći. Ah, “ljubav je samo reč!”.

Intimni striptiz. Ljubavni striperi i striperke koji žude za pažnjom intimne publike. Njihovi idealni partneri su opsednuti voajeri, koji fanatički upijaju sve što voljena osoba kaže, uradi, uvek spremni na opsesivno davanje pažnje. Glad za neprestanom pažnjom je ljubavni jezik ovih ekscentričnih stiptiz majstora. Dajte im šipku, podijum i reflektore, i ljubavni ples može da počne.

Kupi me ljubavlju. Emotivne sponzoruše, muške i ženske. Ljubav vide samo kroz raznorazne poklone i pokloničiće, sve drugo – piši propalo. Ukoliko se i same odluče na poklanjanje, pokloni su uvek pametna investicija, uvek daju, sa kamatom, garancijom i potpisanim očekivanjem da će, već ubrzo, i same biti nagrađene za velikodušni gest ljubavi. Naravno, petostruko više.

Robovlasnička ljubav. Jezik ljubavi je jezik dela. I to ne običnih, simboličnih dela iz ljubavi. Ljubavni robovlasnici očekuju ljubav kroz besprekorne aktove, poput, spremanja obroka, čišćenja prašine, pranja sudova, popravljanja automobila. “Biti rob ljubavi” ovi ljubavni imperatori shvataju bukvalno i to očekuju, u pravom smislu, od svog partnera. Naravno, kao izraz ljubavi. Dela ipak govore više od reči. Zato, na posao! Ljubav se ipak mora zaslužiti.

Češkaj me. Telesni jezik ljubavi. Koriste ga nezasiti ljubavni perverznjaci, neprikosnoveni seksomani, u svim formama, oblicima, pozama. Bilo da je reč o spremanju večere, gledanju filma ili kupovini svežeg povrća na pijaci, ove seksualne pijavice, prisloniće se uz vas, uvek spremne za tretman iscrpnog pružanja telesnog užitka. Vrtoglave masaže, neumesna maženja, bestidna pipkanja, dodirivanje, ljubakanje na javnim mestima, za ove telesne ljubavnike samo su blage reči iskazivanja ljubavi. Ljubav je za njih večita teretana u kojoj se ljubav bilduje poput mišića. Što ih više naprežemo, puniji su nam emocionalni rezervoari. Ljubavni mišić snagu daje, u zdravom telu zdrava ljubav traje.


Ana Krkeljić je večita studentkinja života. Budistkinja. Feministkinja. Sanjarka koja se nikada ne budi, jer misli da je najbudnija dok sanja. Misija joj je da vrati veru u duhovnost svakodnevnog života. Voli ljude zato što ih razume, a razume ih zato što ih voli.

Editors choice