Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Iris Apfel: Najzanimljivija modna veteranka na svetu

Iris Apfel: Najzanimljivija modna veteranka na svetu

Ajris Epfel (Iris Apfel) jedna je od najpoznatijih baka modne industrije koja iz godine u godinu ne prestaje oduševljavati energijom i inspiracijom. Rođena je daleke 1921. godine u Njujorku. Njen formalni modni proboj započeo je udajom za Karla Epfela (Carl Apfela) 1948. godine s kojim je osnovala tvrtku za tekstil i uspješno je vodila sve do umirovljenja 1992. godine. Zanimljiv je podatak kako je Ajris vodila nekoliko dizajnerskih restauracijskih projekata za čak devet različitih američkih predsjednika!

iris Iris Apfel: Najzanimljivija modna veteranka na svetu

Ajris svakako zna skrenuti pozornost na sebe

Što se tiče stila, primjenjuje vrlo jednostavnu formulu – kaže kako ne slijedi trendove već tradiciju. Njen ukus nije se bitno mijenjao od samih početaka, nadograđivala je svoj modni izričaj, ali osnova uvijek ostaje ista. Osim po svom zaštitnom znaku – golemim naočalama za vid, poznata je i po tome što nikad ne troši velike svote novca za garderobu. Njen je stav oko trošenja poprilično jasan – nikad neće dati više od sedamsto dolara za torbu ili više od 25 dolara za traperice iz jednostavnog razloga što smatra kako to ni ne vrijedi više. Čest je slučaj da naiđe na toliku jeftinu odjeću da se uopće ne želi zamarati isprobavanjem prije nego što se odluči na kupnju.

iris apfel home Iris Apfel: Najzanimljivija modna veteranka na svetu

Dom je živopisan jednako kao i vlasnica

Osebujan modni stil izgradila je zahvaljujući tome što smatra da su sva ograničenja u odijevanju nastala iz ženskih nesigurnosti. Uvijek napominje da se žena, ako nije prirodno lijepa, treba znati istaknuti i naučiti prikazati atraktivnom. Ona sama najbolji je primjer – znala je nositi ogrlice namijenjene slonovima i konjima! S pravom možemo reći kako je ona posljednja istinska modna muza koja potiče kreativnost u svima, od dizajnera do urednika brojnih magazina. Prije nekoliko godina, točnije 2005. u Metropolitan muzeju u Njujorku postavljena je izložba u njenu čast nazvana “Rijetka ptica mode” u sklopu koje su izloženi brojni njeni odjevni predmeti, a koja je postigla ogroman uspjeh. Kako i ne bi kad je riječ o gotovo stoljetnoj kolekciji jedne od najekscentričnijih osoba na svijetu! Od ostalih ostvarenja nije na odmet spomenuti suradnju sa poznatom kozmetičkom kućom MAC.

Ajris Epfel iz dana u dan potvrđuje svoju vlastitu izjavu : “Starenje nije za slabiće!”

Iris Apfel Exhibit Iris Apfel: Najzanimljivija modna veteranka na svetu

Dio izložbe postavljene u Metropolitan muzeju

Poznata je kao protivnica plastične kirurgije, a i za to ima duhovito, ali logično objašnjenje. Kaže: “Ako morate provoditi puno vremena po bolnicama poput mene, zašto bi podvrgnuli svoje tijelo operacijama koje vam nisu neophodne?” Cijela njena filozofija vrti se oko vrlo jednostavnih natuknica. Odijevanje treba biti zabavno. Stil je nešto instinktivno i ne postoji dovoljna količina novaca kojom bi se stil mogao kupiti. Ljubitelji mode, učite od Ajris!


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Editors choice