Ovogodišnji slogan četvrte Beogradske nedelje umetnosti “Obojimo Beo Grad” nastao je sa idejom da se “sivi” delovi grada pretvore u umetnička dela.

Niz aktivnosti koje će biti organizovane tokom Beogradske nedelje umetnosti imaju za cilj da ulepšaju i oplemene prostore koji su često predmet vandalizma. Studenti Univerziteta umetnosti koji će oslikavati murale i gradske klupe imaće priliku da sugrađanima predstave svoj jedinstveni stil izražavanja.

Tim Beogradske nedelje umetnosti i ove godine pokreće inicijativu u pogledu društvenog aktivizma i kreiranju svesti o važnosti ulaganja u kulturu i umetnost.

U okviru akcije “Obojimo Beo Grad” u saradnji sa kompanijom “Imlek”, umetnik Sava Dimitrijević oslikaće niz murala na teritoriji grada Beograda. Dana 20. juna sa početkom u 11 časova na Cvetnom trgu biće oslikan prvi mural u nizu.

Ukoliko vidite veliku grupu dece koja oslikava “smajlije” znaćete da je u pitanju “Fabrika osmeha” kompanije “Bambi” koja je osmišljena sa idejom da Beogradu poklonimo mnogo dečijih osmeha. Oslikavanje “smajlija” biće održano na Trgu republike i u parku Tašmajdan 23. juna sa početkom u 12 časova.

BNU 2014 21 IV Beogradska nedelja umetnosti: Obojimo Beograd zajedno

U parku kod hotela Palas u ponedeljak 23. juna sa početkom u 11 časova biće organizovano oslikavanje javnih klupa. Tom prilikom studenti sa FPU-a i FLU-a, a uz podršku kompanije “Red Bull” svoja platna zameniće klupama.

Pozivamo vas da posetite naše aktivnosti koje će vas sigurno inspirisati da i vi bojite Beo Grad sa nama.

Editors choice