Kreatorka Iva Stefanović od 2002. godine redovni je učesnik Beogradske nedelje mode, pa smo u proteklim danima imali prilike da vidimo i njenu kolekciju za predstojeću sezonu proleće/leto. Kolekcija nosi naziv “Up! Up! Up!”, namenjena je jakim, samosvesnim ženama i odlikuje je snažan vizuelni pečat. Dominantne boje su crna i bela, ali kolekcija nikako nije monotona. Uz detalje u jarkim, smelo kombinovanim bojama, Iva je svakoj kreaciji dala upečatljivost.

Osim kombinovanja raznih boja, kombinovani su i različiti materijali, poput svile i kože (ili umetne kože?). Ono što je zajedničko čitavoj kolekciji jeste urbani šik i smelost. Na taj način povezani su najrazličitiji komadi od čipkanih i haljina od tila do kožnih suknji i pantalona. Preplitanjem nežnog i grubog stvoren je specifičan vizuelni identitet.

Ono što je jako bitno jeste da kreacije odlikuje nosivost – veoma je lako zamisliti samouverene devojke i žene kako ove komade nose u raznim prilikama, od poslovnih do večernjih. Razigranost Ivine kolekcije dodatno je naglašena pufnastim detaljima koje su manekenke nosile na glavi, šminkom u boji i rukavicama od tila. Iva je još jednom oduševila Beograđane, a kolekciju “Up! Up! Up!” bez sumnje ćemo tokom leta viđati na ulicama Beograda.

slika 18 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Nežna haljina od čipke

slika 27 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Tutu suknja u jarkim bojama

slika 37 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Kolekciju odlikuje snažan vizuelni pečat

slika 48 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Smelo kombinovanje boja i materijala

slika 57 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Suknja od tila “smirena” strogim blejzerom

slika 64 Iva Stefanović: Gore! Gore! Gore!

Ivine kreacije istovremeno su razigrane i elegantne


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice