U foajeu Narodne banke Srbije, 19. aprila, u 18h svečano je otvorena izložba pod nazivom “Brod u boci”, autora Ivana Bate Šokčića. Umetnikova posvećenost i dar oplemenili su našu prestonicu i posetiocima pružili neverovatnu plovidbu kroz vreme na palubama satkanim od istorije i mašte.

Na izložbi je predstavljeno 99 brodova, gde je svaki brod priča za sebe. Prikazani su eksponati od svega nekoliko centimetara, kao i brodovi u bocama od pedeset litara. Važno je napomenuti da je izložba humanitarnog karaktera, autor će prikupljen prihod pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Batu smo vam već predstavili u intervjuu, a da biste u potpunosti razumeli vrednost njegovih dela savetujemo vam da posetite ovu izložbu. Za umetnika je jedan veliki san ostvaren, a nama je pružena mogućnost da upoznamo još jednu lepu stranu kreativnosti i umetnosti.

untitled 12 of 173 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

Jedan brod kao jedna priča

untitled 22 of 173 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

Posetioci su pomno posmatrali svaki brod

untitled 26 of 173 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

Uplovite u svet umetnosti i nesvakidašnjeg dara

untitled 47 of 173 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

Otvaranje izložbe uveličali su i glumac Dejan Lutkić...

untitled 53 of 173 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

...kao i gudački kvartet

untitled 57 of 1731 Ivan Bata Šokčić: Jedna izložba i veliki san

Umetnik čija dela volimo i volećemo

Fotografije: Jean-Francois Nicollet


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Jean-Francois Nicollet je radio kao novinar za francuski sajt o muzici, sada je fotograf za klub američkog fudbala ”Belgrade Blue Dragons” i malo “Kragujevac Wild Boars”. Voli pivo, dobru hranu i Peg Bundy.

 

Editors choice