5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Izložba “Danica Jovanović”

Izložba “Danica Jovanović”

Izložba “Danica Jovanović” (1886–1914), autorke dr Jasne Jovanov, obeležiće početak jesenje izlagačke sezone 2014. godine. Izložbu će zajednički realizovati Somen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Medija Centar “Odbrana”, a biće prikazana u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu u periodu od 20. avgusta do 20. septembra.

Streljana u podnožju petrovaradinske tvrđave, Danica Jovanović je među prvim umetnicima, žrtvama Prvog svetskog rata. Vođena snažnom željom da se posveti slikarstvu, Danica Jovanović se školovala u Beogradu, a potom diplomirala na Ženskoj slikarskoj akademiji u Minhenu, kao prva srpska akademska slikarka, posle Katarine Ivanović. U slikarstvu je negovala ekspresivni duh minhenske škole, ali su njene slike, kao i sam život, prepuni pitanja na koja ni istorija umetnosti, niti biografi Danice Jovanović nisu uspeli da razreše.

Danica Jovanovic Minhen 1913. Izložba Danica Jovanović

Stota godišnjica njene smrti biće obeležena izlaganjem dela iz fondova Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Narodnog muzeja u Beogradu, Istorijskog muzeja Srbije i nekoliko privatnih kolekcija. Ambijentalna postavka biće upotpunjena predmetima iz Etnografskog muzeja u Beogradu i izlaganjem ličnih predmeta iz zaostavštine slikarke.

Izložbu će pratiti raznovrstan program: stručna tumačenja, prezentacije i dečje radionice. Kustos izložbe je Jasmina Jakšić Subić.

Editors choice