Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Izložba “Polet”

Izložba “Polet”

Drugu polovinu šezdesetih godina prošlog veka u Jugoslaviji obeležio je pokušaj velike privredne reforme, odnosno odlučnog i odlučujućeg uvođenja tržišta u socijalističku ekonomiju. Promene u privrednom sistemu dovele su do prave revolucije u odnosu privrede prema potrošačima. Preduzeća i banke počinju da se bore za svoju poziciju na tržištu, tražeći svoj prostor u javnosti. Uspostavljanje nove tržišne ekonomije iznedrilo je i novu estetiku.

Na izložbi “Polet” biće prikazani izabrani novinski oglasi, objavljeni u nedeljniku “Ekonomska politika” u periodu od 1969. do 1980. godine. U pitanju je svojevrsna antologija tog vremena koja vizuelnim narativom oslikava odnos tržišta i privrede, potrebu za približavanjem potrošačima i proširenje marketinških pravila i filozofije.

EI NIS 27.01.1969 Izložba “Polet”

Otvaranje izložbe, 27. marta, biće u okviru 4. međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik

Izložba će biti postavljena u dva galerijska prostora: u Likovnoj galeriji i u galeriji “Podroom” u Kulturnom centru Beograda. Bogata vizuelna građa sistematično je kategorizovana na preko 100 svetlećih panoa, uklopljenih sa konkretnim podacima, tako da cela izložba funkcioniše kao jedna velika infografika, koja na najbolji način prenosi duh vremena i svedoči o društvenom ustrojstvu tog doba.

Nesvakidašnji spoj zapadnih tekovina oglašavanja – s jedne, i socijalističkog estetizma – s druge strane. Progresivna likovnost, duhovitost, visoki konceptualni dometi i lajfstajl u pokušaju!

Osetite oglašavanje na jugoslovenski način!

Izložbu “Polet” podržao je NIS – kao društveno odgovorna kompanija u okviru programa pod nazivom “Kultura bez granica”. Produkcija izložbe: studio “Metaklinika”. Autorski tim: studio “Metaklinika”, Mijat Lakićević, studio “Petokraka”. Partneri na projektu: Kulturni centar Beograda i Međunarodna konferencija (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.

Otvaranje izložbe, 27. marta, biće u okviru 4. međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.

Editors choice