5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Izložba Sanje Zeljković

Izložba Sanje Zeljković

Sanja Zeljković rođena je 1988. u Beogradu. Završila je srednju školu za dizajn u Beogradu, na odseku Tekstil. 2007. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti na odsek Zidnog slikarstva.

U toku studija je učestvovala na svim godišnjim izložbama studentskih radova. Takođe je učestvovala i na par kolektivnih izložbi slika, mozaika, vitraža i grafike, kao i projektu kompanije “Whirlpool” pod nazivom “Frigoart”. U četvrtoj godini studija dobija poziv od marketinške agencije “Communis” da učestvuje u humanitarnoj akciji “Kravice u gradu” za decu bez roditelja, pod pokroviteljstvom kompanije “Imlek”.

Kao apsolvent, u metodičkoj praksi, pored osnovaca i srednjoškolaca radi kao volonter dva meseca i sa decom predškolskog uzrasta vrtića “Labudić” – gde su njhovi likovni radovi dobili odlične kritike na kolektivnoj izložbi “Didaktička izložba” u Dečijem kulturnom centru u Takovskoj ulici.

1016662 10201483049705145 678677353 n 1 Izložba Sanje Zeljković

Diplomirala je 2012. godine u klasi docenta Nikole - Kolje Božovića

Nekoliko njenih murala krase pojedine lokale u Beogradu.

Uz pomoć dobrih profesora u toku studija uspela je da razvije kritičko mišljenje. Poslednju godinu studija provela je analizirajući hiperrealizam i kič u umetnosti, kao i estetiku prirodnosti i plasticizma u slikarstvu. Ovim pravcem u umetnosti se bavi već tri godine. Kao student diplomac, jednoglasnom odlukom profesora dobija svoju prvu samostalnu izložbu u Studentskom kulturnom centru.

Slike koje će biti izložene imaju za svrhu da podignu svest kod ljudi, prvenstveno mladih, o vremenu u kojem živimo i potiskivanje prirodnog zarad doživljaja lepog. Kroz trku sa vremenom i blagom socijalnom kritikom vidimo lica koja su poklekla pred tržišnom utakmicom i medijskom manipulacijom. Svaka slika nosi poruku svojstvenu svakom posmatraču, a za cilj postavlja posmatranje realnosti kroz iluziju.
Izložba će biti održana u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, u periodu od 20. juna do 3. jula.

Editors choice