U utorak, 12. februara u galeriji „Ikar“ održaće se otvaranje samostalne izložbe slika i grafika Ane Radojević. Ovo je prvo samostalno predstavljanje ove mlade umetnice beogradskoj publici, gde će ona iskazati omaž čitavom svom razvojnom i likovnom obrazovnom putu.

позивница 2 Izložba slika i grafika Ane Radojević

Posetite ovu zanimljivu izložbu

U ikonografskom smislu, polazna tačka svih Aninih radova je čovek, njegovo okruženje, predmeti koje koristi i granice kojima stremi. Radovi iz ove serije istražuju kombinacije i simboličke odnose animalnih i antropomorfnih elemenata sa jedne, kao i odnos jasnih, geometrijskih konstrukcija prema pastuozno tretiranim teksturama sa druge strane.

Ana Radojević je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Konzervacija i restauracija slike. Član je ULUS-a. Učestvovala je na brojnim kolektivnimi izložbama i jednoj samostalnoj. Živi i radi u Beogradu.

Svečano otvaranje izložbe će biti održano u galeriji „Ikar“, Štrosmajerova 3 u Zemunu, s početkom u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 20. februara, a radno vreme galerije je radnim danima od 14 do 18 časova. Nedeljom i subotom galerija ne radi.

Editors choice