Til Janc (Till Janz) i Bendžamin Kuper (Benjamin Cooper) upoznali su se u Londonu dok su radili kao grafički dizajneri. Zahvaljujući zajedničkim interesovanjima postali su tim, da bi 2010. godine stvorili svoj brend naočara za sunce pod nazivom Janz & Cooper.  Ovi mladi talentovani dizajneri novog britanskog brenda nisu štedeli svoju kreativnost! Dizajnirali su tri modela delikatno izrađenih naočara za sunce pod nazivima “Swell well well”, “Oh Nico”, i “This is not a mountain”  koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Njihov dizajn čini kombinacija originalnosti, karaktera i klasike. Uticaj Vudija Alena (Woody Allen) na njih imao je veliki odraz u kolekciji. Svaki komad je ručno rađen i izgleda kao malo umetničko delo. Ujedno i casual i moderne, one čine savršeni modni detalj. Iako kolekcija sadrži samo tri modela naočara, skoro je nemoguće odabrati omiljeni. Svaki model je predstavljen u sedam boja i retro printova. Ako se odlučite za neki njihov model, sigurno se nećete pokajati jer je ovo definitivno jedan od onih modnih detalja koji ćete retko skidati i koji će činiti da se osećate “moćno” dok ga nosite.

Zavirite na njihov prelepi sajt gde možete pročitati malo više o ova dva talentovana momka i uverite se i sami zašto su oni toliko jedinstveni.


Dijana Damjanović je student FPU-a, atelje savremeno odevanje, budući modni dizajner i kostimograf. Veliki esteta i ljubitelj umetnosti. Obožava modu, lakove za nokte, limunadu, sunce, pozitivne ljude i životinje. Veruje u bajke i srećne završetke.

Editors choice