Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Jednostavan način da ostvariš svoje želje

Jednostavan način da ostvariš svoje želje

Prethodne vežbe za srećniji život možete da pronađete ovde.

Da li se naše želje ne ostvaruju zato što su “nerealne” ili mi ne verujemo u njihovu realizaciju?

Jedan od najvećih izazova za mene do sada je bio da poverujem kako sve te fantastične ideje koje ja priželjkujem, zaista mogu biti moja realnost. Kreativnost mi nikada nije nedostajala, tako da sam uvek imala nepresušne inspiracije, ali problem je nastajao u trenutku realizacije, kada je trebalo ubediti sebe da to jeste fizički ostvarljivo. Ja sam odrastala uz filozofiju “dok ne vidim, ne verujem” i samim tim se ideja da svaki čovek kreira svoj život, koja mi se oduvek jako dopadala, činila teško izvodljivom. Zbog toga sam odlučila da “naučim” sebe da razmišljam drugačije i da sama osmislim svoju srećniju realnost.

Primetila sam da ljudi sve češće planiraju kako da žive i čini mi se da je to počelo malo da ih opterećuje. Razmišljajući o tome pronašla sam ovaj fenomenalni crtani film koji u nekoliko minuta može da ti potpuno promeni odnos prema nekim životnim pitanjima.

Ukoliko dobiješ inspiraciju da i sama snimiš film postoji jedan interesantan konkurs koji te može dodatno motivisati da to uradiš. Ovde možeš da pronađeš sve informacije:

Vežba br. 3: Kreiraj svoju srećniju realnost

U zavisnosti od senzibiliteta, ova vežba se može praktikovati na dva načina: stari (old fashion), na belom parčetu papira ili modernija varijanta na kompijuteru u programu Power Point. Osnovna ideja jeste da napraviš vizuelni prikaz ili, jednostavno rečeno, sliku svoje želje i tako sebi pomogneš da je “realnije” doživiš. Na primer, želiš da otputuješ na neko interesantno letovanje. Izaberi sliku mesta gde želiš da odeš, fotografiju pasoša ako je upitanju odlazak u inostanstvo, određene količine novca koja bi ti bila potrebna, prijatelje sa kojima bi želela da putuješ. Veoma je efektno ako postaviš i prizore koji bi tvom umu pomogli da zavoli sve to što vidi, kao što su, na primer, egzotične plaže, zalazak Sunca, interesantne diskoteke i slično. Potrudi se da što detaljnije predstaviš ideju koju želiš da postigneš. Dobro je da postaviš i svoju fotografiju na kojoj si zadovoljna, nasmejana, kao i datum kada želiš da otputuješ. Ovo će dodatno učiniti da ceo prizor izgleda ostvarivo. Ovaj proces se popularno naziva vizuelna tabla (visual board).

U pozadinu slika možeš da “podvučeš” muziku koja ti se svidja. Ovo će dodatno izazvati u tebi osećaj zadovoljstva i motivacije dok budeš gledala prezentaciju svoje želje.

Svakog dana kada imaš vremena provedi nekoliko trenutaka posmatrajući svoju ideju. Ne treba se baviti mentalnom analizom da li je to “realno” za tebe, jednostavno se prepusti osećaju koji slika stvara u tebi. Možda ti ovo deluje naivno, ali ovaj metod je veoma delotvoran jer tvoj um u osnovi ne pravi razliku između slika koje ti gledaš u trodimenzionalnom svetu i fotografija. Ovu činjenicu možeš pametno iskoristiti da stvoriš jasnu mentalnu sliku onoga što želiš. Verovatno si i sama do sada otkrila koliko smo svi sugestibilni kada nam vidovnjaci proreknu određene momente iz naše budućnosti, sve ti tada izgleda logično u skaladu sa tim što si čula. Ova vežba je slična tome, samo što sada ti sugerišeš stvari sama sebi.

Ovo može da bude jako efikasno za novogodišnje odluke. Kažu da se većina takvih odluka nikada ne realizuje jer mi, nekako, prestanemo da verujemo u njihovo ostvarenje. Veruj u svoje želje i pomozi sebi da ih lakše ostvariš. Zabavljaj se i kreiraj realnost koja ti je zanimljivija.

“Neka ti dani budu ispunjeni jednostavnim zadovoljstvima”

Sledećeg četvrtka pročitajte nove savete za život ispunjen srećnim trenucima!


Maja Selaković voli da se izražava kroz slike, čini joj se da se stvari tako doživljavaju intuitivnije i da je komunikacija smislenija. Ljubav prema vizuelnim umetnostima provela ju je kroz fotografiju, advertising, televiziju i film.

Editors choice