Maison Martin Marigela ovoga puta predstavlja osnovne elemente muškog ormara dajući im izuzeno decentnu i ženstvenu formu. Iako je ova modna kuća nedavno dobila status visoke mode ispunivši zahtjevne kriterijume Komisije za klasifikaciju odijevnih predmeta, ready to wear kolekcija za jesen-zimu predstavlja esenciju odmjerenosti i minimalizma kao osnovnih elemenata klasične elegancije.

Forma i izbor materijala su ono na čemu je zasnovana cijela kolekcija. Kaputi, sakoi, rolke i košulje koji ne naglašavaju siluetu su nekoliko brojeva veći i izrađeni od rebrastog somota, vune, kašmira i svile.

Karakteristične boje za ovaj stil kao što su crna, bijela, siva, bež, mornarskoplava i pastelne nijanse, upotebljene su skoro bez odstupanja.

Muški krojevi, sako prebačen preko ramena i ruke u džepovima suprotnost su svakoj definiciji prefinjenosti, ali time Maison Martin Margiela dokazuje da se ženstvenost i elegancija mogu ispoljiti na mnogobrojne načine.

Slika 143 Jesen i zima na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Klasično i elegantno – crna i ravan kroj

Slika 228 Jesen i zima na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Krzneni detalji

Slika 322 Jesen i zima na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Kombinovanje svile i drugih kvalitetnih materijala karakteriše ovu kolekciju

Slika 419 Jesen i zima na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Jednosavnost bez printa

Izvor fotografija: www.modmods.com

Prethodne tekstove rubrike “Jesen i zima na modnim pistama” možete pronaći ovde.


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Editors choice