Nije tajna da kada dođe jesen poželimo da vrijeme teče još opuštenije, sporije i ugodnije. U to ime, slijede preporuke knjiga koje biste ove jeseni svakako trebali pročitati. Nadamo se da ćete, ako niste, posegnuti za jednom od preporučenih knjiga.

“To Audrey with Love” Hubert de Živenši

Osim mode, ova knjiga slavi i filmsku umjetnost. Naravno, riječ je o Odri Hepburn. Svoju je blisku prijateljicu Hubert de Živenši nacrtao na stotine i stotine papira. Crteži prikazuju Odri u filmskim ulogama koje je igrala, uključujući i u “Doručku kod Tiffanyja”. Nikada prije nisu predstavljeni javnosti.

Audrey Jesenja biblioteka: “To Audrey with Love”, “Dalaj lamina mačka”, “Vreme srca”

Dalaj lamina mačka – Dejvid Miči

Dalaj lama, velikoga srca i uma, spasio je gladno i napušteno mače tako što mu je pružio topao dom. Mače time počinje novi život kao Mačka Njegove Svetosti. Duž cijele knjige vodi nas njegova mačka koja svojim duhovitim, produhovljenim i satiričnim komentarima pokazuje kako živi Dalaj lama, a uza to progovara i o najvećem životnom misteriju, karmi.

Mačka Jesenja biblioteka: “To Audrey with Love”, “Dalaj lamina mačka”, “Vreme srca”

“Vrijeme srca” – Ingeborg Bahman, Pol Selan

Kada ljubavnu vezu započnu kći austrijskog nacista i potomak židovske obitelji koja je nastradala u logoru, jasno je kao dobar dan da stvari između to dvoje zaljubljenih neće ići glatko. Knjiga prepuna ljubavi, ali i strahota, nesumnjivo će vas baciti na koljena. Riječ je o pismima čijih ćete se redaka dugo, dugo, dugo sjećati.

Srca Jesenja biblioteka: “To Audrey with Love”, “Dalaj lamina mačka”, “Vreme srca”

Izvori fotografije: architecturaldigest.com, bestseller.jutarnji.hr

Ela Vujanić

 

Editors choice