5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Joga za početnike

Joga za početnike

Prema istraživanjima, joga pruža mnoge blagodeti kako za telo tako i za duh. Joga će pozitivno uticati na vaše raspoloženje, usporiće proces starenja i pomoći vam da se oslobodite stresa i opustite.

Yoga Warrior Pose 2 Joga za početnike

Početnici često počnu da vežbaju bez odgovarajućeg nadzora, a to nikako nije preporučljivo. Ukoliko vežbe ne radite pravilno, možete se ozbiljno povrediti. Zato, ukoliko nameravate da počnete da se bavite jogom, evo sedam korisnih saveta:

Kardiovaskularni treninzi

Kao i kod meditacije, ovo se odnosi na duboko disanje i opuštanje. Ovo je jedna od najvažnijih aktivnosti, jer je tokom vežbanja veoma važno da mozak bude ispunjen kiseonikom.

Vežbanje snage i abdomena

Joga unapređuje vašu snagu i generalnu izdržljivost. Ona jača mišiće abdomena, leđa i zadnjice. Ukoliko već imate jake mišiće, smanjićete rizik od povrede i lakše ćete održavati balans.

Fleksibilnost

Joga isteže i jača vaše telo. Istezanje prvenstveno prija, pomaže cirkulaciji krvi kroz telo, ali i podseća polaznike da budu fleksibilni ne samo kada je u pitanju telo već i um.

Odmor

Dobar san je neophodan deo vašeg života i pravilnog funkcionisanja. Odmorite se ne biste li povratili izgubljenu energiju. Bar osam sati sna je neophodno za vaše normalno funkcionisanje.

Ishrana

Morate se pravilno hraniti kako biste obezbedili telu neophodne sastojke, nadoknadili energiju i dostigli optimalno stanje tela i duha za početak treninga.

Koncentracija

Od davnina do savremenog doba, poznato je da smo srećniji i smireniji kada se nalazimo u okruženju svoje porodice i prijatelja. Zato, odredite svoje prioritete i posvetite neophodno vreme svojim najmilijima.

21aa22 003.jpg Joga za početnike

Plan i ciljevi

Razmislite o tome šta želite da postignete časovima joge, a onda to prenesite i na vaše životne ciljeve. Odredite šta vam je važno u životu i stremite tome.

Najvažnije od svega je da postignete konekciju tela i uma. Ovo će pomoći sprečavanju gubitka pamćenja, poremećaja pažnje i smanjiće nasilno ponašanje.


Lenka Gatić

Editors choice