Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

John Galliano ready-to-wear proleće/leto 2011.

John Galliano ready-to-wear proleće/leto 2011.

Gallianova revija za proleće bila je epskih razmera, baš kao i misteriozna muza koja je bila njegova inspiracija za ovu sezonu. Kasnih dvadesetih prošlog veka, Marija Lani je pozirala pariskim slikarima, kojima je bila očarana, pod izgovorom da će se slike koristiti kako bi napravila horor film o slici koja oživljava. Zatim, bez upozorenja, prodala je sve slike i pobegla u Ameriku. U nedelju uveče, Lani je zaista oživela, ali ne iz slike, već kroz neverovatne Galijanove kreacije. Ali, njen dolazak je bio vremenski isplaniran.

Iako hipnotisan od strane ove neobične muze, dizajner je uspeo da uklopi u svoju kolekciju i najnovije trendove, protkane Galijanovim kodom. Prvo, bilo je divnih kišnih mantila, šifona kombinovanog sa čipkom, ili iseckanog i izrezanog. Njegovo predstavljanje nove mode ogledalo se i u kaputu od zmijske kože koji se svetlucao, razmetljivim pantalonama na kojima su bili nacrtani šareni leptiri, ili u bejzbol jakni koja se nosi preko slojevite svečane haljine. Iako se osećala nota nostalgije, ovo definitivno nisu bili kostimi. On je lansirao odeću koja je imala stav, možda i ekscentričan, kakav je i sam dizajner, ali koja je veoma moderna i lepa za nošenje. Jedna od glavnih tema revije bili su lepršavi slojevi koji su vijorili iz kratkih suknji i haljina protkanih anđeoskom čipkom, zajedno sa neodoljivom crnom kožnom jaknom koja se spajala zlatnim vezom. Bilo je svilenih kimona nošenih kao kaput i uklapanja pastelnih boja, među kojima su dominirale crvena i vodeno plava. U suštini, Galijanova revija bila je modno savršenstvo.

I sve to se odigralo pre nego što je sunce zašlo. Finale večeri bile su večernje haljine, koje su se uglavnom sastojale iz tankih belih slojeva protkanih srebrom, od kojih je zastajao dah. Cele nedelje se razgovaralo o tome kako je revija preseljena na famozni crveni tepih, odmah nakon što je bila prikazana. Bez obzira na to, ove haljine nisu samo trendi, već one o kojima svaka žena sanja, haljine koje će uvek biti u modi i uvek biti veličanstvene. Lani bi ih obožavala.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Editors choice