2/3

Uz sve ovo, posle velike popularnosti ovog trenda u šminkanju, neverovatne gledanosti takvih tutorijala i primenjivanja u svakodnevnom šminkanju, većina makeup umetnika skorom da ni ne pristaje da radi ovakav look. Ne sasvim, jer pristaju da urade u granicama koje su njima prihvatljive i “normalne”, te dalje od toga ne idu. Ali, zašto?

Nisu sve devojke Kim Kardašijan, na prvom mestu. Odnosno, za njima ne idu non – stop paparaci, mediji, ne gostuju na televiziji i ne idu crvenim tepihom, zbog čega je ova šminka suvišna i prejaka za bilo koju drugu priliku u životu koja nam se nameće ili koju planiramo. Osim toga, nijedna devojka ne slika ni editorijale, selfije, koje će kasnije videti milioni ljudi, a svemu tome zapravo ovaj makeup trend i služi.

Drugi razlog svemu tome jeste da nijedna osoba skoro nema toliko vremena koje može da odvoji za šminkanje koje je toliko zahtevno. Samo konturisanje oduzima mnogo vremena. Pre svega treba odabrati odgovarajuću podlogu, dobro je ublendati, a onda iscrtati linije lica tamnim i svetlijim bronzerima i paletama za konturisanje, a onda to treba neko duže vreme blendati i sređivati, da lice ne bi delovalo uprljano i neuredno. Budimo realni, to ti nije potrebno ni za posao, ni za odlazak u neki noćni provod, a najmanje za odlazak do obližnjeg kafića ili u šoping.

Editors choice