Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (2. deo)

Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (2. deo)

U prethodnom članku smo govorili o tome kako da budete džentlmen tokom razgovora ili samostalnih izlaganja. U ovom govorimo o tome kako da budete džentlmen u javnosti.

Džentlmen u javnosti – Javnost je široka reč. U ovom slučaju, mislim na odlazak u radnju, poštu, ili bilo koje drugo mesto gde odlazite svakodnevno. U svim javnim dešavanjima, jako je bitno da zapamtimo određena pravila ako želimo da nas dožive kao džentlmene.

Pridržite vrata nekome ko ulazi uporedo s vama. Pravi džentlmen će uvek otvoriti vrata nekome. Svakako neće dozvoliti gospodji od 90 godina da to uradi sama. Ovo takođe pokazuje da mislite i o drugima, ne samo o sebi.

Budite ljubazni prema prodavcima/konobarima/osoblju. Nikada nemojte tretirati prodavce ili prodavačice sa manjkom poštovanja. Iako nekada nisu preljubazni ili najbolji u svom poslu, to vam ne daje pravo da ih tretirate kao vaše podređene. Ne budite osoba koja pravi scene i zahteva da razgovara sa menadžerom. Džentlmeni su iznad toga.

tumblr lx1j89Ahto1qdbi0ko1 1280 Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (2. deo)

Džentlmen uvek izgleda ugledno bilo gde da ide.

Nemojte se oblačiti bez reda i rasporeda. Kada ste u javnosti, nemojte se oblačiti isto kao što biste se obukli za kućnu varijantu. Džentlmen uvek izgleda ugledno bilo gde da ide. Ovo ne znači da morate staviti kravatu kada odlazite u prodavnicu, ali možete barem da se očešljate pre nego što izađete iz kuće.

Posvetite se drugima. Ako ste u trenutku kada vam zvoni telefon za kasom ili upravo dajete konobaru novac, isključite zvono telefona i uzvratite poziv kasnije. Ispoštujte osobu sa kojom trenutno razgovarate. Ako nešto morate da uradite ili obavite hitan telefonski razgovor, idite u drugu prostoriju ili sačekajte da izađete iz prodavnice.

Ne budite glasni i ne prekidajte druge dok govore. Džentlmeni ne dižu glas u javnosti. Niko ne voli da sedi za istim stolom/stoji pored osobe koja je toliko glasna da svi prisutni mogu da čuju o čemu govori. To samo doprinosi jako nelagodnoj situaciji u kojoj će svako pomisliti da ta glasna osoba pokušava da skrene pažnju na sebe.

U narednom izdanju pročitajte o tome kako da budete džentlmen ako ste kod nekoga u gostima.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice