Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (3. deo)

Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (3. deo)

U prethodnom članku smo govorili o tome kako da budete džentlmen tokom razgovora ili samostalnih izlaganja, kao i o tome kako da se ponašate u javnosti. U ovom govorimo o tome kako da budete džentlmen ako ste nečiji gost.

Ako ste nečiji gost – Bilo da ste pozvani na večeru kod nekoga ili ako odlazite na porodično okupljanje, ovo je situacija u kojoj nije neophodno da pokazujete zahvalnost što ste pozvani. Kada ste u situaciji da ste nečiji gost, ne zaboravite da uradite sledeće:

Uvek pozovite unapred. Time što ćete pozvati domaćina zabave na koju odlazite pre nego što krenete će pokazati da vam je stalo do toga da se i oni (koji su vas pozvali) pokažu u najboljem svetlu. Pokušajte da se ne pojavljujete ni kod koga nenajavljeni. Zvrcnite ih i recite im za koliko otprilike stižete.

tumblr m6k55xCxam1rvbn9xo1 1280 Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (3. deo)

Uvek pozovite unapred

Donesite nešto. Ne očekujete da će domaćin imati sve od posluženja što očekujete da ima. Ovo svakako zavisi i od prigode, ali uvek donesite ono što mislite da domaćin možda neće imati pripremljeno. Ako ostajete da prespavate, ovakav potez je vrlo bitan. Pitajte domaćina šta je potrebno da donesete pre nego što dođete.

Ne ponašajte se kao da vam je dosadno. Ako vam je na događaju na kom ste dosadno, pokušajte da se obuzdate i da to ne pokazujete. To će bez sumnje učiniti da se domaćin zabave oseća jako neprijatno. Uvek je dobro isplanirati još neki događaj pored tog na koji odlazite, u slučaju da sumnjate da bi moglo da vam postane dosadno te da imate opravdan razlog za odlazak.

Pozovite i zahvalite se za divno veče. Dan ili dva nakon posete pokažite zahvalnost i uvažavanje tako što ćete pozvati da se zahvalite što ste bili deo slavlja. Ukoliko nemate vremena za poziv, uvek možete poslati sms. Ako vam je bilo izuzetno i radujete se ponovnom okupljanju, nikada nije greška da pošaljete i maleni poklon kao znak zahvalnosti.

U narednom izdanju pročitajte o tome kako da budete džentlmen ako ste na dejtu, u vezi, ako se upustite u raspravu sa nekim, dok vozite i na poslu. U međuvremenu, postarajte se da date sve od sebe kako biste primenili uputstva koja smo naveli u prethodnim člancima!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice