Poznato je da su žene podjednako dobre u mnogim poslovima kao i muškarci. Međutim, nekim ženama uspeva da budu najbolje bez kapi znoja.

Ovo su neke od njihovih tajni:

Napravite plan!

Potrebno je da žena bude veoma organizovana kako bi vodila uspešnu karijeru i brinula o porodici. Zato treba voditi računa da se neki važni događaji ne propuste. Ćerkina priredba? Poslovni ručak? Sve to treba na vreme isplanirati i zapisati u rokovnik.

Budite drugačiji!

professional woman Kako biti uspešna žena

Budite svoji!

Nemojte se bojati da budete ono što jeste, jer samo tako ćete uspeti. Ako pokušavate da se uklopite u šablone i ispunjavate tuđa očekivanja, na kraju ćete se umoriti.

Pametno sa novcem!

Kada dobijete platu, raspodelite je da vam traje do sledeće. Deo ostavite sa strane, jer nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć i dobro je imati ušteđevinu.

Budite humani!

Pomozite drugima. Bilo to kroz neku humanitarnu organizaciju, kroz savete mladim kolegama, predavanja… Jer ne kažu za džabe da se sve u životu pamti i vraća. Zato činite dobra dela.

Nađite ventil!

Morate se posvetiti i sebi na kraju dana. Nikako nemojte zaboraviti na stvari koje volite i koje vas čine srećnim. Te stvari će vam odvući misli i od posla i od porodice i napuniti vam baterije za dalje.

Balans!

Na kraju dana, morate znati šta su vaši prioriteti u životu. Pre nego što zaspite razmislite o svojim životnim ciljevima i preispitajte se da li ste na pravom putu.


Lenka Gatić

Editors choice