5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Kako da izgradiš samopouzdanje kad imaš 20 i nešto i spremaš se da napuniš 30?

Kako da izgradiš samopouzdanje kad imaš 20 i nešto i spremaš se da napuniš 30?

2/3

Suoči se sa svim svojim osećanjima

Biti samouveren znači ne bežati od svojih osećanja. To inače ništa ne pomaže, ali često je najteža stvar na svetu priznati sebi kako se stvarno osećaš, jer te silina tih osećanja zastrašuje. Verovatno umeš da budeš i kukavica i osvetoljubiva i velikodušna i srećna i ljubomorna i bistra i konfuzna, poznaješ neodlučnost i smenjivanje privlačnosti i odbojnosti prema jednoj istoj stvari ili osobi. Sve je to tvoje unutrašnje bogatstvo i ne treba da bežiš ni od jednog osećanja, ma koliko ti delovalo grozno i nedolično.

Ne upoređuj se sa drugim ljudima

Ako imaš nekog ko je za tebe svetli primer mudrosti i umeća življenja, to je sasvim u redu – treba težiti onome što su stariji, mudriji i stabilniji od tebe već dostigli, jer ako su oni uspeli, a ti u njihovom načinu života, razmišljanju i stavovima prepoznaješ istinu, znači da i ti možeš da se razvijaš u tom pravcu, neograničeno. Upoređivanje sa drugima odnosi se na zavist prema onima oko tebe koji ti deluju zadovoljnije i uspešnije nego ti. Uvek će biti lepših, boljih i uspešnijih od tebe, u svako doba života i u svakoj oblasti, zato prestani da gledaš nekog ko ti nije uzor, nego ti izaziva zavist i upoređuj sebe jedino sa sobom od pre nekog vremena – tako ćeš videti dokle si stigla i moći ćeš da izmeriš svoja realna postignuća i shvatićeš da ona nisu mala i da si sasvim zadovoljna sobom.

Prihvati stvari koje ne možeš da promeniš

Mnogo toga ne možeš da promeniš i da na to utičeš. Jedino možeš da utičeš na sopstveno ponašanje i na to kakav stav zauzimaš u odnosu na stvari koje ne možeš da promeniš. Postavi zdravu granicu da sebe zaštitiš – a prihvatanje je svakako najzdraviji način za to.

blog1 Kako da izgradiš samopouzdanje kad imaš 20 i nešto i spremaš se da napuniš 30?

Editors choice