Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Kako da ostavite dobar utisak

Kako da ostavite dobar utisak

Nikada nećete dobiti drugu priliku da ostavite prvi utisak! Zato treba da se potrudite da taj prvi utisak koji ostavite bude dobar, zar ne?

Znate one osobe koje svi vole ili se bar tako čini? I vi se pitate kako im to polazi za rukom, ali primećujete da ni sami ne možete da obuzdate to osećanje da se i vama dopadaju. Koja je njihova tajna?

meeting people big Kako da ostavite dobar utisak

Ja, ja, pa ja

Niko ne voli narcise, koji samo pričaju o sebi. Ćutite! Pri upoznavanju kažite osnovno o sebi, slušajte druge i odgovarajte kratko i jasno na ono što vas drugi pitaju. Nemojte svaku priliku koju vam drugi pruže da koristite kako bi se razmetali svojim uspesima, hvalili svojim osobinama i dostignućima. Dopustite da drugi sami zapaze i zaključe koliko ste vi u stvari sjajna osoba.

Budite otvorenog uma

Niste više u osnovnoj školi. Upoznavaćete mnogo ljudi sa različitim interesovanjima i osobinama, te tako treba da budete otvoreni za sve. Ukoliko se budete iščuđavali i negodovali oko bilo kakvog stava ili pogleda na svet koji je različit od vašeg, ne samo da vas neće prihvatiti u društvu već ćete propustiti priliku da proširite svoje vidike! Toliko toga postoji na ovom svetu i toliko toga biste mogli da naučite i zavolite samo kad biste se opustili i dali priliku novim stvarima da vas oduševe.

Slušajte druge ljude

Da biste nekoga upoznali, važno je da ga prvo čujete. Zato pamtite šta vam neko kaže, postavljajte pitanja i zaista se trudite da uspostavite neku konekciju. Ako površno pristupite razgovoru ne očekujte da će vaš sagovornik steći bilo kakav drugačiji utisak o vama osim da ste – površni.

Prekinite tišinu

Neprijatne tišine su najgore. Kada razgovor zataji, ubacite neku doskočicu, šalu, nešto što će opustiti ceo razgovor. Važno je da pokažete i svoju zabavnu stranu ličnosti. Ne treba sada da se razmećete glupim vicevima ili prepričavate neke događaje koji nisu smešni nikome osim vama, ali malo humora je uvek dobar put ka prijatnom razgovoru.


Lenka Gatić

Editors choice