Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kako da se istaknete na poslu

Kako da se istaknete na poslu

Vredni rad i predanost poslu se danas, u kapitalističkom svetu, apsolutno podrazumevaju, i nisu dovoljni za napredak  i isticanje u karijeri.

Da biste postali zaista uspešni, i da bi drugi primetili vašu posvećenost, morate dati još više od vašeg uobičajenog zalaganja.

istaci se na poslu 2 Kako da se istaknete na poslu

Uz naše trikove, vaš trud sigurno neće ostati neopažen.

Budite samovereni, ali ne i napadni. Dobro spoznajte sve svoje sposobnosti i iskoristite ih. Bilo da ste smireni i sve uspevate da završite u roku, ili najbolje funkcionišete pod pritiskom, dobro razmislite na koji konkretan način možete time doprineti poslu, konsultujući se sa svojim šefom. I najvažnije, uvek kada za to imate vremena, iskoristite svoja znanja i sposobnosti da pomognete kolegama. Oni će to ceniti!

kako se istaci na poslu 2 Kako da se istaknete na poslu

Brinite o svom izgledu. Ukoliko želite neki posao, oblačite se adekvatno za njega. Od odeće, preko držanja do vašeg izraza lica – sve mora biti u skladu sa vašim poslom i sposobnostima. Ukoliko dobijete izazovan projekat– dočekajte ga sa osmehom, i svi će misliti da uvek držite stvari pod kontrolom.

Izbegavajte da govorite ne, ali budite racionalni. Upravljanje sa više projekata odjednom može izazvati konfuziju, ali ako je ona rešiva skraćivanjem vaše pauze na poslu, ili odnošenjem dela posla kući, izdržite. Ukoliko je obim posla ipak preveliki, shvatite to na vreme. Mnogo je bolje na početku objasniti da ne možete da postignete da izvršite nove obaveze pored aktuelnih, nego po svaku cenu prihvatati gomilu posla i rizikovati da ga ne izvršite, ili da ga traljavo “odradite”.

kako se istaci na poslu 3 Kako da se istaknete na poslu

Aktivno slušajte. Naoružajte se informacijama o vašim saradnicima, i uvek ćete znati šta da kažete u kom trenutku. Naoružajte se svim potrebnim informacijama o vašim radnim zadacima i nećete praviti nepotrebne greške. Ako vam bilo šta nije jasno, ili vam fali bilo koji podatak, ne libite se da pitate.

kako se istaci na poslu 1 Kako da se istaknete na poslu

Unosite nove ideje u posao. Ukoliko samo budete slepo pratili nečije instrukcije, postaćete puki izvršitelj i nećete napredovati. Čitajte, istražujte i punite se novim idejama, a potom se nemojte plašiti da ih iznesete.

Jasna Stanić

 

Editors choice