Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kako organizovati svoj garderober

Kako organizovati svoj garderober

Kupila si savršenu krpicu, odlično ti stoji, boja je nestvarna, definitivno unikat. Dolaziš sva srećna kući i otvaraš svoj ormar, kad u njemu prizor za koji je malo reći da podseća na Staljingrad 1943. godine. Da, došlo je vreme da središ mesto gde čuvaš stvari.

Kad nešto počne da se radi, to je već pola posla

Tako kaže jedna izreka, savetujemo ti da kreneš što pre. Barem jednom godišnje uradi “generalno spremanje” garderobera, operi pod ispod njega, obriši prašinu i zidove svog ormara i na taj način napravi podlogu za svež početak. Ovo je, takođe, dobar način da vidiš koje stvari ti stvarno trebaju, a koje imaju samo funkciju skupljača prašine i bespotrebnog zauzimanja prostora.

Budi dobar garderoba-menadžer

Kada je konačno garderober očišćen, stvari možeš da podeliš u tri grupe: stvari za nošenje koje možeš da vratiš u ormar, one stvari za popravku koje odmah možeš da odneseš kod krojača i stvari za bacanje koje možeš da transformišeš u npr. krpe za prašinu. Preporučujemo ti da krpice koje više jednostavno ne želiš da nosiš doniraš nekoj humanitarnoj organizaciji. To tebi ne znači mnogo, a nekom zaista pomaže.

Ti ideš, ti ostaješ

Na prostom primeru objasnićemo ti kako da rešiš dilemu koje stvari zadržavaš, a koje ne. Pretpostavimo da je 60% tvog vremena rezervisano za posao ili fakultet, znači, 60% tvoje garderobe treba da bude upravo za tu priliku. Druženje sa prijateljima oduzima 20% vremena što je jednako 20% odeće za izlazak. Dopuna do 100% može biti, na primer, tvoje vreme na treningu ili u opuštenoj šetnji u prirodi. Preporuka je, takođe, da zadržiš samo one stvari čije boje ili nijanse najbolje odgovaraju tvojoj liniji (koje te ne udebljavaju ili čine mršavijom).

Pogledaj svoje telo, gde imaš više oblina, a gde ne: ukoliko si vitka, definitivno treba da odbaciš onu jaknu koja je u stilu Merlin Monro (Marilyn Monroe).

nova slika u tekstu garderoba Kako organizovati svoj garderober

Neka odeća govori o tebi

Najlakši način za to jeste da se držiš najmanje dve teme (na primer, ako si klasičan tip, onda baci sve one stvari koje imaju, recimo, romantičnu notu, a koje si kupila čisto zato što im nisi u tom trenutku odolela i koje posle nisi nikad obukla).

Razvrstaj svoju odeću

Ona odeća koju zadržavaš mora da bude razvrstana. Jedan od načina jeste da odvojiš svoju garderobu po tipu odeće, prilikama za koju je nosiš ili veličini. Na primer, sve majice idu na jednu gomilu. U svakoj od ovih grupa možeš da napraviš i podgrupe gde ćeš odvojiti majice po veličini ili dužini rukava, a možeš da ideš i dalje od toga, pa da se razdvajanje vrši i po bojama.

Strana tela su dozvoljena (samo da su neživa)

Da bi maksimalno iskoristila prostor u kojem čuvaš stvari, možeš kupiti i takozvane kutije, kantice ili neke druge predmete u kojima možeš čuvati one sitnice koje nekad prave nered u tvom garderoberu – kaiševi, na primer.


Ivana Vuković je student ekonomije zaljubljen u pisanje i voli da njeni tekstovi kažu nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice