5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Kako pobediti stres

Kako pobediti stres

1/2

Živimo ubrzanim životima, a posledica takvog tempa je gotovo bez izuzetka stres. Stres nas ometa u normalnom funkcionisanju, prouzrokuje nesanicu, remeti metabolizam i često je u osnovi mnogih bolesti.

Ipak, put od stresnog do harmoničnog života nije toliko težak i podrazumeva malo samodiscipline i truda.

Otkrivamo vam kako da pobedite stres.

meditacija Kako pobediti stres

Isprobajte meditaciju, ili bar s vremena na vreme ukradite malo vremena od uobičajenih obaveza i dozvolite sebi da sedite mirno, sa umom rasterećenim od teskobnih misli i briga. Zaboravite na sve obaveze i samo se opustite.

Ako imate gomilu obaveza, iako ćete se logično najpre odlučiti da rešite one najproblematičnije, ako ste pod stresom, odaberite drugačiji put. Sastavite listu obaveza i najpre se rešite onih lakših, koje vam oduzimaju manje vremena. Iako vas to neće rešiti velikih obaveza, bar će vas rasteretiti svešću da vam se skratio spisak stvari koje morate da uradite.

Odreknite se nepotrebnih rituala. Sve stvari koje vam oduzimaju vreme, a ne pokazuju rezultate nisu prioritetne u periodu kada se borite sa anksioznošću i stresom i najbolje rešenje je da ih odložite za neke mirnije faze života.

stres 1 Kako pobediti stres

Postavljajte sebi realistične ciljeve. Morate imati na umu da sat ima svega 24 sata, a da pritom morate da spavate, i posvetite se sebi. Racionalno izračunajte koliko vam traje radni dan i u skladu sa svojim sposobnostima i brzinom rada isplanirajte šta je to što zapravo možete uraditi tog dana. Svako precenjivanje dovešće vas do stresa i frustracije što niste ispunili ono što ste zadali sebi.

Editors choice