Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kako postići zajedničku nezavisnost u vezi

Kako postići zajedničku nezavisnost u vezi

2/3

Konflikt se dešava na nivou ega, na pokušaju da se u vezi preuzme moć, što oboje u vezi rade, iako nesvesno – a dodatno stvari otežava to što ljubavni par ne želi da prizna da se zapravo bori za prevlast. Stvari komplikuju još i realne slabosti i mane koje počinjemo da uviđamo – tvrdoglavost, nesigurnost, ljubomora, nedostatak istrajnosti, sklonst da planemo, uvredimo se i reagujemo pre nego što razmislimo, nisu samo posledica burnih osećanja u vezi, nego i osobine, koje nam smetju i u drugim oblastima života.

Par ima šansu da prođe kroz ovaj period ako ne pokušava da se uporno drži drame zaljubljenosti i ako se svako okrene svojim indivdualnim potrebama, bez narušavanja integriteta veze – naravno, ukoliko ne odlučite da se rastanete, jer vam je nemoguće da izađete na kraj sa tolikim pritiskom i ne vidite da vredi truditi se.

javier allegue barros 406855 unsplash Kako postići zajedničku nezavisnost u vezi

Konstruktivno je posvetiti se ostvarivanju ambicija, druženju i sadržajima koji vas zanimaju, bez obaveze da partner u tome učestvuje i bez ljutnje i osećanja odbačenosti ako ne želi da učestvuje. U ovome uostalom, leži ona sloboda koja je svakome potrebna u vezi – da bude ono što jeste, da ne podređuje partneru svoja interesovanja, prijateljstva i druge oblasti života, već da u vezi pronalazi podršku i podsticaj za svoj individualni razvoj. Ako u tome uspete, ponovo ćete se zbližiti, na sasvim nov način. A to će značiti da ste prevazišli simbiotsku fazu, potrebu da budete stopljeni sa partnerom i da ste spremni da prihvatite partnera kao individuu, koja ne zavisi od vas, ali bira da bude sa vama, jer vas voli – i da se sami isto tako osećate.

Editors choice