Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Kako preživeti šoping sa devojkom?

Kako preživeti šoping sa devojkom?

Šoping. Diže vam se kosa na glavi od same pomisli. Koja je fora sa njim? Mi, devojke, u stanju smo da lunjamo po cele dane po prodavnicama i tržnim centrima, a da pritom ništa ne kupimo i plus, dobijemo komplekse – što zbog nepristupačnih cena, što zbog XXS veličina na ofingerima u koje ne možemo da se uvučemo ni posle nedelja i nedelja izgladnjivanja. Vama je to obična glupost, a i koja je, pobogu, razlika između suknje i haljine?! I zar je važno šta ćemo mi da obučemo kada ćete vi to za par sati skinuti?! No, bez obzira na te, možda racionalne argumente, nama je šoping ipak No.1 i nikada, ali nikada, ga se nećemo odreći. Bolje bi vam bilo da to shvatite i – pođete sa nama!

“Dakle, tako stoje stvari”, mislite vi, preplašeni momci. “Ali šoping može da bude tako zastrašujuć! Tamo vi devojke vladate, tamo su vaša pravila! A znate li vi kako to utiče na naš ego? Kada nemamo kontrolu i kada se osećamo kao na tankom ledu i to na dve leve noge?! Vidite da mi ne razlikujemo ni boje, a kamoli komade odeće? I da, apsolutno nam je svejedno makar i džak navukle na sebe! Mislite da smo primetili šta imate na sebi kada smo vas muvali? Neee, tada smo pokušavali da stisnemo m*da da vam priđemo i kažemo neku bednu i totalno jadnu “foru” ne bi li uspeli da vas makar malo zainteresujemo za svoju malenkost! I vi bi i dalje da nas mučite! Pa to je nečuveno!”

slika 1. Kako preživeti šoping sa devojkom?

Je l’ ovo suknja ili...?

Ma, dajte, možete vi tako satima i satima da se žalite, ali ništa nećete postići! Nama je jednostavno stalo do toga da nam vi nosite kese i ponekad kažete da su nam grudi i guza savršene u toj suknji/haljini i tačka. Dogovor je pao! Idete sa nama, a pre toga, evo par stvari kako da vam to “mučenje” makar malo olakšamo!

Čuli ste za crnu rupu? To je gigantska, mrtva zvezda koja proždire prostor i vreme i briše sve pred sobom. Nema spasa! Razmislite o tome… Vaša devojka sigurno ima radnju koja radi iste te stvari. Iskusili ste to, šetnja satima i satima bez kraja na vidiku. E sad, pošto otprilike znate kako to sve izgleda, potrebno vam je jako naoružanje! Katalozi nekih radnji koje su po njenom ukusu, a u kojima ćete pritom brzo obaviti uspešnu kupovinu. A raspitajte se i o onim drugim radnjama za koje će vam biti potrebno više strpljenja. Da biste preživeli, morate da poznajete teritoriju i navike svog neprijatelja!

Dobro, to smo već shvatili – kupovina je za vas, samo, kupovina. I pritom je skoro nikada ne obavljate sami već uvek uposlite svoju majku ili sestru. Ali, šta kupovina znači nama? Zapitajte se! Možda se na taj način opuštamo, oslobađamo stresa… A ako vam je stalo do nas, priuštićete nam bar jedan dan mesečno ove relaksacije! I ne, nećete taj jedan dan uništiti svojom negativnošću!

U nekom trenutku kupovina će vas sigurno toliko smoriti da biste radije preskakali svoju iskidanu moždanu koru na četvorostranoj raskrsnici nego da i minut duže ostanete u toj tesnoj prodavnici prepunoj ženske cike i vike kojoj, pritom, fali vazduha! Napravite pauzu! Predložite svojoj devojci da odete do štanda brze hrane da se malo okrepite, odvedite je na sladoled ili u pauzi pogledajte neki film. Naravno, vi častite! Na trenutak ćete malo predahnuti, a i lakše će vam biti da punog stomaka odgovarate na standardno pitanje “Da li u ovome izgledam debelo?”

Dodatak ratnoj opremi – iPod, portabl TV, šta god. Ponesite ih ako su vam potrebni za opstanak. Dok čekate ispred svlačionice, možete da se zabavite igrajući igrice ili pevušeći omiljenu pesmu. Uzmite bilo koji uređaj koji vam može smanjiti muke. Naravno, ne zaboravite da je to njen specijalan dan (stres, sećate se?) tako da ne dozvolite da je ti vaši uređaji-spasioci ometaju, tj. još više podignu pritisak! Bolje sprečiti svađu, nego lečiti!

slika 222 Kako preživeti šoping sa devojkom?

Nosi kese i ćuti!

Prosto i jednostavno! Hajde, hajde, skupite hrabrost i pravac tržni centar! Nećete valjda da dozvolite da vas takva sitnica pobedi? Pih, šoping! Pa je l’ ste muškarci ili niste?!


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice