Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kako se ne zaposliti u Srbiji?

Kako se ne zaposliti u Srbiji?

U četvrtak 9. oktobra u prostorijama Doma Omladine održana je konferencija za štampu povodom jubilarnog 10. Sajma poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta “JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” , pod nazivom “Kako se (ne)zaposliti u Srbiji?”. Samoj konferenciji je prisustvovao  veliki broj studenata različitih fakulteta i usmerenja.

job fair 1 Kako se ne zaposliti u Srbiji?

O zaposlenosti i koracima koji se mogu preduzeti prilikom traženja posla govorili su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda – Sekretarijata za privredu i Savet za zapošljavanje, Nacionalne službe za zapošljavanje i kompanije Microsoft Razvojni Centar Srbija. Svi govornici su se složili da je neophodno podržati ovakvu vrstu inicijativa – gde studenti rade za studente i pomažu kolegama da dođu u direktni kontakt sa predstavnicima kompanijama i na taj način dobiju priliku za zaposlenje.

Ispred Nacionalne službe za zapošljavanje obratila se gospođa Nevena Letić:  “Završavanje fakulteta nije dovoljno, već je jako važno iskustvo koje se stekne tokom studiranja i ne samo u struci, već i savladavanje veština koje su neophodne za razvoj poput znanja stranih jezika, poznavanja rada na računaru i razvoj mekih veština. Postoji više mera koje se preduzimaju kao što su karijerno vođenje i savetovanje studenata, kao i finansijske mere za podsticanje mogućnosti zaposlenja. U proteklih godinu dana nezaposlenost se smanjila za 1.15 posto što je ohrabrujuća statistika”.

job fair 2 Kako se ne zaposliti u Srbiji?

Gospođa Tanja Popović ispred Sekretarijata za privredu Grada Beograda je istakla sledeće: “Svake godine Grad Beograd nudi program stručne prakse, koji će se ove godine produžiti na inicijativu studenata. Oformljen je Savet za zapošljavanje, koji predstavlja osnovu za sistemsko rešavanje problema zaposlenosti mladih i koji će do kraja godine doneti akcioni plan. Cilj akcionog
plana je da se animiraju opštine kako bi se pružio podsticaj razvoju malih, samostalnih preduzeća. Jedna od akcija Grada Beograda je pokretanje projekta Biznis Inkubatora “Gnezdo” koji predstavlja ogledno dobro koje se sprovodi kao podrška novim preduzećima i nudi pomoć u vidu korišćenja prostora i tehnike.”

Editors choice