Kamini su bili najpopularniji oblik zagrevanja stambenog prostora do kraja 19. veka. Iako su danas zastareli, jer njihovu ulogu preuzimaju centralno grejanje i druga alternativna sredstva grejanja, kamini i dalje predstavljaju najluksuznije i najotmenije elemente u prostoriji.

Savremeni dizajneri potrudili su se da udovolje svačijim ukusima – tako se mogu naći elegantni i sofisticirani kamini sa mnogo detalja koji neodoljivo podsećaju na stare francuske i italijanske kamine.

Za ljubitelje urbanog dizajna uvedena je inovacija koja nudi vatru bez dima i mirisa. Naime, oni koriste posebnu tečnost na bazi etanola koja se može uklopiti u najrazličitije prostore. Takvi kamini su uglavnom stakleni, izuzetno neobičnih oblika, i mogu se postavljati visoko na zidu.

Za one koji preferiraju klasični stil, tu su jednostavni kamini od cigle ili oni od mermera bele boje. Izbor je zaista velik.

kamin2 Kamini za savršen enterijer

Retro stil

kamin3 Kamini za savršen enterijer

Klasično i moderno

kamin4 Kamini za savršen enterijer

Savremeni kamin

kamin5 Kamini za savršen enterijer

Povratak u budućnost

kamin6 Kamini za savršen enterijer

Prefinjeno i luksuzno

kamin7 Kamini za savršen enterijer

Klasično, udobno i toplo

kamin8 Kamini za savršen enterijer

Savršen spoj urbanog i klasičnog


Anja Križan je studentkinja novinarstva, večni sanjar, romantik i hedonista, zarobljena u sopstvenoj bajci. Njena izražena intuicija i želja da svet bude bolji i lepši vodi njene reči po papiru. Voli iskrenost, dobrotu, neiskvarenost. Ne voli laž, diskriminaciju i agresivnu glupost.

Editors choice