Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kineska kuhinja i vino

Kineska kuhinja i vino

Kako je kineska kuhinja kod nas sve popularnija i sve češće se viđaju restorani sa raznolikom ponudom azijski začinjenih jela bilo bi dobro uklopiti uz njih i neko fino vino pa kompletno uživati.

Kineska jela obično kombinuju kisele, ljute, slatke i gorke ukuse… naravno pravila nisu zapisana, ali po meni trebalo bi vino uparivati sa dominatnim ukusom naručenog jela. Tako slatka jela obično sadrže kokosov orah ili su kuvana u kokosovom mleku, pa će sadržati prirodne šećere; kisela se spremaju sa pirinčanim sirćetom, u slanim dominira soja sos a gorčina skoro nikad nije dominantan ukus.

Kada znate sastojke onda samo treba naći ravnotežu sa vinom, izbalansirati sve u ustima. Jako kiselo i slano jelo probajte da ublažite nekim finim rizlingom, šećeri i kiseline ovog vina idealno će se uklopiti uz ovakvu hranu. Rizling će takođe da ublaži i pikantna kineska jela koja sadrže ljutu papriku, wasabi, sečuan biber, kari, ljuti senf…

kineska hrana 1 Kineska kuhinja i vino

Lagano začinjena jela, dobro idu uz neka lagana crna vina, dok uz jaka jela sa pekinškom patkom ili teletinom ići će dobro Bordeaux, Merlot ili Pinot Noir koja svojim taninima lepo seku masniju hranu.

Mnoga kineska jela sadrže slatko voće kao što su banane, mango, ananas ili breskva i uz takvu kombinaciju generalno se preporučuju merlo, pino noar ili rizling.

I dalje važi zlatno pravilo uparivanja hrane i vina, a to je da sledite svoj osećaj pa ako bi Vam u nekom trenutku prijalo nešto drugo, onda to i naručite.

Za više informacija, posetite sajt www.mojevino.net.

Izvor fotografija: unsplash.com


autor: Maya Cvetković

Editors choice