Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Kišni kaputi

Kišni kaputi

Sa dolaskom jeseni i hladnijeg vremena, kišni mantili se vraćaju u upotrebu. Postoje razni tipovi kišnih mantila i ne stoji svaki model svakom muškarcu dobro. Ono što je definitivno uvek važilo za pravilo, jeste da se kišni kaputi ne nose obavezno samo kada pada kiša. Idealno vreme, pored kišnog, jeste hladno ili vetrovito, kada vam tanka jakna ne pomaže, a kada je istovremeno previše toplo za zimsku jaknu. Takođe, mantil je idealna garderoba koja se nosi u formalnim prilikama uz odela. U nekim zemljama nose se, i ne toliko popularni, pončo i anorak, ali oni se svakako ne nose uz odela i u formalnim prilikama.

Interesantan podatak je da je prvi kaput izmišljen još davne 1800. godine od strane Čarlsa Mekintoša (Charles Macintosh) i da je nazvan “Meks”. Kaput je bio napravljen od gume kako bi bio nepromočiv, ali s obzirom na to da koža nije mogla da diše u ovakvom kaputu, dodate su rupe ispod pazuha kako bi se rešio ovaj problem.

slika 17 Kišni kaputi

Drugi poznati model mantila je “Trenč” mantil koji je takođe izmišljen početkom XIX veka, ali od strane Tomasa Barberija (Thomas Burberry). Barberi je izmislio materijal poznat kao gabardine koji štiti od kiše i vetra, i koji je munjevitom brzinom počeo da se koristi širom planete. Ono što ga razlikuje od klasičnih kišnih mantila je, pored materijala, i kaiš koji služi za hladnije dane, a u suprotnom vezuje se pozadi ostavljajući mantil otvorenim.

slika 28 Kišni kaputi

Ove sezone u modi, svakako, su kaputi intenzivnih i interesantnih boja, kao i oni koji su potpuno plastični i providni.

Burberry Prorsum Mens Fall 2011 3 Kišni kaputi burberry prorsum12 rain coat Kišni kaputi Love.ThierryMugler.AW2011Menswear 3 Kišni kaputi burberry prorsum transparent rain coat Kišni kaputi burberry prorsum fall winter 2011 2012 menswear trend style color coat trench wwwizandrewblogspotcom Kišni kaputi
Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda pomalo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Editors choice