Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Klin se klinom izbija

Klin se klinom izbija

Zanimljiva poslovica, koju sam najčešće čula uz savet o izlaženju na kraj sa jutarnjim mamurlukom. Kažu da treba popiti čašicu tog alkohola od koga smo se sinoć razvalili, jer klin se klinom izbija. Možda tu nailazimo na problem, ako smo pili rakiju, pa smo prešli na pivo, a kad je sve nestalo, neko se setio nekog vina… A valjda možemo i koktel neki da popijemo.

Mali problemi rešavaju se komlikovanjem i izazivanjem većih problema, poznato je iz aforizama, viceva i poučnih pričica. Što je suštinski tačno. Manji problem prosto izgubi važnost i prestane da zaokuplja vašu pažnju ako imate veći.

Ali ako imate veliki problem, onda valjda morate napraviti još veći, koji će apsorbovati ovaj veliki.

Poznato rešenje bračnih problema jeste rođenje još jednog deteta. Sa ironičnim otklonom, ili bukvalno, stvar je ista. Bračne nesuglasice i porodične trzavice prosto gube svaki značaj kad dođe beba. Naročito ako je to još jedno dete. Problemi koje ima prvo dete i oko kojih se kidate prestanu da budu prioritet. Osobine i navike vašeg partnera koje vas nerviraju prestanete da primećujete. Nemate ni energije ni vremena za sumnje u bračnu vernost. Jer potrebno je odnegovati još jedno dete, uz sve obaveze koje imate i prioriteti se prirodno raspoređuju, tako da morate da se bavite problematikom koja je aktuelna.

macskajaj2 Klin se klinom izbija

Pa, homeopatski lekovi su zasnovani na ovoj poslovici, a oni rade, iako je njihova primena proces koji se prilagođava i traje

I kad vaša pažnja ostavi prethodne probleme na miru, dešava se da se oni reše bez ikakve galame.

Kao da ih je pritisak vaše potrebe da se njima bavite, da pokušavate da ih razumete i razrešite, držao na mestu, čineći od njih energetsku crnu rupu, koja guta vaše vreme i uloženi napor i ne rezultira ničim. Promenite fokus, prebacite ulaganje svoje energije u nešto drugo i eto rešenja.

Možda je teže voljno prebaciti fokus na neko novo interesovanje, napraviti neki projekat koji nije prosto veći problem, nego zahteva kreativno ulaganje pažnje i domišljatosti i koji ima neki cilj koji želite da dostignete i na taj način osloboditi postojeće probleme svoje pažnje, nego skočiti iz tiganja u vatru.

A možda je jedino skakanje u vatru projekat koji rešava probleme zagorevanja tiganja, vrućih drški i prskanja masti.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice