Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

“Klip”

“Klip”

Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimentisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Iskreno, ova ljubav i nežnost koja se pominju na kraju bi mogla da se dovedu u pitanje. No, krenimo redom. Rediteljka Maja Miloš je na ideju za svoj dugometražni film prvenac “Klip” došla nakon što je naletela na sirove snimke neiživljenih tinejdžera koji prosto ne znaju kako da kanališu svoj bes. Iako u filmu ima dosta eksplicitnih scena, za koje bi trebalo malo da stisnete želudac, morate imati na umu da to nažalost jeste razgolićena realnost i da bi možda bilo vreme da prestanemo da zatvramo oči pred njom. Mnogi će se verovatno zgroziti, sklanjati pogled i kritikovati, ali time se neće ništa postići. I dalje ćemo nastaviti da mažemo sami sebi oči kako živimo u Plezentvilu.

Prva slika2 Klip

Slika i prilika iščekivanja prvog jutarnjeg autobusa

“Klip” je priča o odrastanju tinejdžera u zabačenom kraju Beograda. Sivilo je njihova svakodnevica koja ih sve više odvlači u mrak. Jedini izlaz iz ovog beznađa pronalaze u isiljenoj euforiji i preteranoj agresiji. Nameće se samo pitanje odakle im para da se toliko opijaju i drogiraju? Bilo kako bilo, napucane klinke koje se veru po bojlerima ne bi li se slikale za Facebook i klinci kojima nasilje nije strano predstavljaju sliku i priliku realnosti u kojoj živimo.

Druga slika1 Klip

A sve u cilju zavođenja izvesnog Đoleta. Misterija je rešena

Za potrebe svog prvog dugometražnog filma, rediteljka Maja Miloš je odabrala ekipu mladih glumaca kojima je ovo prvo značajno iskustvo. Kasting je trajao dve godine i na kraju se ovaj rizik isplatio. Glavna glumica Isidora Simijonović je dobila nagradu na filmskom festivalu u Vilnusu za svoj performans. Kritičari su uputili brojne pohvale svim mladim glumcima. Upravo zato činjenica da je ovo prvo glumačko iskustvo Vukašina Jasnića, koji tumači lik Đoleta, predstavlja pravo iznenađenje.

Treca slika1 Klip

Ova scena bi možda bila na mestu, da se ne radi o klincima koji imaju 15, 16 godina

Kada budete gledali film, imajte na umu da gledate nešto što se možda dešava svega nekoliko zgrada dalje od vas. “Klip” na brutalan način ukazuje na probleme koje smo nagomilali pod finim persijskim tepihom. Biće vam mučno u nekim trenucima, ponekad ćete pomisliti da ga gledate već tri sata, ne zato što vam je dosadan, već upravo zbog njegove težine. Postavićete pitanje da li je možda sve iskarikirano? Možda bi bolje pitanje bilo da li smo spremni da prihvatimo ovakav šamar? Svoj sud o filmu “Klip” moći ćete da donesete koliko 12. aprila, kada će film biti premijerno prikazan u Sava Centru.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice