Rikota je, naime, svež sir čiji je glavni sastojak surutka, a ne mleko. Često se koristi u slanim jelima zbog svog kremastog i blagog ukusa. Ukoliko vam ne odgovara, uvek možete naći prikladnu zamenu.

Sastojci:

– 250 gr rikota sira

– 125 gr mekog brašna

– 50 gr parmezana

– pola kašičice soli

– 12 komada čeri paradajza

so, biber

Priprema:

Promešajte sir, brašno, rendani parmezan i začine. Testo koje budete napravili ne sme da bude ni lepljivo, a ni mnogo tvrdo. Uzmite oko 35 gr testa, spljoštite ga i na njega stavite isečenu polovinu paradajza i obmotajte. Vodite računa da ne ostanu rupice u testu kako se ne bi “raspalo” tokom kuvanja. Knedle krčkajte oko 15 minuta u posoljenoj vodi i pazite da budu skroz pokrivene vodom. Prilikom seviranja, knedle možete preliti maslinovim uljem i posuti biberom.

Prijatno!

Ukusne poslastice Gotove knedle Knedle sa Rikota sirom i paradajzom

Preporuka za lagan ručak

Izvor originalnog teksta i fotografija: www.kulinarika.net, www.coolinarika.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Editors choice