Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Književni hitovi koje su izdavači najpre dugo odbijali

Književni hitovi koje su izdavači najpre dugo odbijali

1/3

Da pisci nisu bili uporni, da su izgubili veru u sebe i svoje delo, svet bi bio siromašniji za neka od najpopularnijih književnih dela, prema kojima su snimljeni isto tako dobri i antologijski filmovi.

Prohujalo sa vihorom, Margaret Mičel

Ovo delo svakako pamtimo prema filmu, u kome su briljirali Vivijen Li i Klark Gejbl u glavnim ulogama. Autorki je trebalo 10 godina da napiše epsku ljubavnu priču o Skarlet O’Hari i Retu Batleru. Rukopis je bio veoma obiman, na preko 1.000 stranica i odbijen je 38 puta pre nego što je jedan izdavač, na nagovor Margaretinog muža, konačno pristao da objavi priču u junu 1936. godine. Samo šest meseci kasnije, roman je prodat u preko milion primeraka, a Margaret Mičel nagrađena je Pulicerovom nagradom.

Lolita, Vladimir Nabokov

U Americi “Lolita” su izdavači odbijali pune dve godine i priča o tinejdžerki zaljubljenoj u starijeg čoveka, konačno je našla izdavača u Francuskoj (oduvek liberalnoj, kada su u pitanju ljubav i strast). Ubrzo je postala bestseler, i pojavila se u Americi. „Lolita“ je uvrštena u listu magazina „Time”, kao jedna od 100 najboljih u 20. veku.

Gospodar muva, Vilijam Golding

Budući dobitnik Nobelove nagrade odbijen je 21 put pre nego što je njegova knjiga konačno objavljena, 1954. godine i zatim prodata u 3.000 primeraka. Ali dve godine kasnije, „Gospodar muva” postao je apsolutni bestseler.

Editors choice