5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Koji sport je u stvari najteži?

Koji sport je u stvari najteži?

Bord naučnika koji je okupio ESPN istražio je koji je sport najteži na svetu, odnosno koji zahteva najveći fizički napor. Odgovor je – boks! Odmah iza njega su hokej na ledu, američki fudbal i košarka. Tenis je sedmi, a “najvažnija sporedna stvar na svetu” fudbal – tek deseti.

Najteži sport, u smislu fizičkog napora koji iziskuje – jeste boks, a naučnici su napravili komparativnu analizu čak 60 sportova, u nekoliko zasebnih kategorija: izdržljivost, snaga, eksplozivnost, brzina, pokretljivost, psihička stabilnost, istrajnost, koordinacija i analitika. Iza boksa, koji je prvi sa 72,37 bodova, našao se hokej na ledu sa 71,75, a vrlo visoko su plasirani još neki borilački sportovi.

Lista najplaćenijih sportista sveta sada dobija smisao. Prva dva mesta zauzimaju bokseri Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) i Mani Pakjao (Mani Pacquiao), a iza njih je golfer Tajger Vuds (Tiger Woods). Četvrti i peti su NBA košarkaši LeBron Džejms (LeBron James) i Kobi Brajant (Kobe Bryant), a “prati” ih teniser Rodžer Federer (Roger Federer). Prvi fudbaleri na spisku su Dejvid Bekam (David Beckham) i Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), koji su osmi, odnosno deveti.

mejveder pakjao Koji sport je u stvari najteži?

Sa pravom najplaćeniji sportisti sveta - Flojd Mejveder (levo) i Mani Pakjao (desno)

To su samo pojedinci, najveće zvezde svojih sportova, nikako njihovi reprezentativni predstavnici. Lista sportova u kojima se “obrće” najviše novca je totalno drugačija. Fudbal je ubedljivo prvi, sa preko devet milijardi dolara godišnje. Iza njega je američki fudbal sa milijardom manje, a treći je bejzbol. NBA liga zauzima četvrto mesto sa zaradom od oko četiri milijarde godišnje, dok NHL, hokejaška liga SAD i Kanade, ima zaradu od tri milijarde “zelenih” novčanica. Rvanje i gimnastika, koji su se pokazali kao izuzetno naporni sportovi, ne mogu biti dalje nego što jesu od navedenih sportova što se finansija tiče, ali nažalost, takvo je realno stanje u ovom surovom svetu.

Lista najtežih sportova:

– boks 72,37

– hokej na ledu 71,75

– američki fudbal 68,37

– košarka 67,87

– rvanje 63,50

– MMA 63,37

– tenis 62,75

– gimnastika 62,50

– bejzbol 62,25

– fudbal 61,50

– alpsko skijanje 60,62

– vaterpolo 60,62

– ragbi 60,50

– lakros 60,37

– rodeo 56,50

– skok sa motkom 55,87

– hokej na travi 54,87

– brzo klizanje 54,87

– umetničko klizanje 54,75

– biciklizam 54,37

– odbojka 54,37


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš. Obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju. Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega, jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice