Koktel u Beogradu danas: Le Piaf – Ljubav jednog barmena

Koktel u Beogradu danas: Le Piaf – Ljubav jednog barmena

Nekada davno u zemlji koktela pričalo se da barmeni imaju samo jednu i najveću ljubav, a to je ljubav prema pravljenju koktela. Što ih više prave i modifikuju, ta ljubav postaje sve veća i snažnija. Ipak, današnja bajka miksologije vuče korene iz antičke ljubavi – ljubavi prema ženi.

Slika145 Koktel u Beogradu danas: Le Piaf – Ljubav jednog barmena

Priprema koktela Le Piaf

Možda je već bilo krajnje vreme da žena zauzme svoju ulogu i na ovom polju. Upravo ovaj koktel poseduje osobine jedne žene – neodoljiv je. Prosto je zanosan jer se oseti jedinstven miris i ukus koktela. Boja mu je purpurna, kao i reke davno zaboravljenog filma francuske kinematografije, a sve to je upotpunjeno iskrom mirisne pomorandže.

U nazivu se oseti zvučnost i razigranost jednog kapricioznog kanarinca. Na kraju krajeva, zar to nije ono što osvaja svakog muškarca, pa makar on bio i barmen? Na kraju krajeva, kako ga onda i ne probati? Sa jedne ne vise tako usamljene barske stolice.

Sastojci:

Vodka sa ukusom zelene jabuke

Vodka sa ukusom kupine i sibirskog korena

Liker od egzotičnog voća strasti

Limunov sok

Sok od jabuke

Kora od pomorandže

U saradnji sa Central Bar-om Wannabe Magazine svojim čitateljkama poklanja tri Le Piaf koktela. Prve tri pripadnice lepšeg pola koje se jave na email (sa imenom i prezimenom) nagrade@wannabemagazine.com dobiće po jedan besplatan Le Piaf koktel u Central Bar-u (Kralja Petra 59, Beograd).


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.