Koktel u Beogradu danas: Singapore Sling – Kolonijalni koktel

Koktel u Beogradu danas: Singapore Sling – Kolonijalni koktel

Legenda kaže da je ovaj koktel smislio Ngiam Tong Bun (Ngiam Tong Boon) davne 1915. godine u baru proslavljenog hotela “Raffles” u Singapuru koji i danas predstavlja simbol engleskog kolonijalizma.

Bunova verzija predstavlja razvoj jednog starijeg koktela koji se nazivao Straits Sling, a koji je varijanta još starijeg koktela Gin Sling. To je sve uobičajeno u svetu koktela, jer oni su kao pesma. Osnovna melodija ostaje ista, a aranžmani su raznovrsni. I danas postoji bezbroj vizija Bunovog Singapore Sling-a i najbolji će biti upravo onaj koji bude po vašem ukusu – ali original je samo jedan. Mislite o tome.

29052012472 Koktel u Beogradu danas: Singapore Sling – Kolonijalni koktel

Otrgnut od zaborava - Singapore Sling

Sastojci:

džin

šeri brendi

sok od ananasa

limeta

benediktin

angostura biter

U saradnji sa Central Bar-om Wannabe Magazine svojim čitateljkama poklanja tri koktela Singapore Sling. Prve tri pripadnice lepšeg pola koje se jave na email (sa imenom i prezimenom) nagrade@wannabemagazine.com dobiće po jedan besplatan koktel Singapore Sling u Central Bar-u (Kralja Petra 59, Beograd).


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.